Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται απεγνωσμένα το πακέτο Biden

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται απεγνωσμένα το πακέτο Biden
Οι ΗΠΑ χρειάζονται «απεγνωσμένα» την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο για την προώθηση του πακέτου βοήθειας του προέδρου Joe Biden
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ χρειάζονται «απεγνωσμένα» την ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο για την προώθηση του πακέτου βοήθειας του προέδρου Joe Biden, ύψους 1,9 τρισ. δολ.δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, επικαλούμενη οι νέες εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού στο Κογκρέσο (CBO).

Μεγάλο πλήγμα στην απασχόληση

«Την προηγούμενη χρονιά, η οικονομία συρρικνώθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, από το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Με την ανάπτυξη που προβλέπει το CBO, θα χρειαστούν χρόνια για να φθάσει και πάλι η χώρα σε κατάσταση πλήρους απασχόλησης» του εργατικού δυναμικού της, ανέφερε η Yellen σε ανακοίνωση που εξέδωσε αφού μίλησε χθες με τους Δημοκρατικούς της Γερουσίας για το προτεινόμενο από τον Joe Biden Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.
Tο CBO επικαιροποίησε τις εκτιμήσεις του τη Δευτέρα προς την κατεύθυνση πιο θετικών προβλέψεων για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το 2021, όμως η πλήρης αποκατάσταση των θέσεων εργασίας, στο επίπεδο πριν από την πανδημία, δεν αναμένεται να καταγραφεί πριν το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης