Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Άλμα για τη μετοχή της GameStop - Τα τέσσερα σενάρια

Wall Street: Άλμα για τη μετοχή της GameStop - Τα τέσσερα σενάρια
Η Baird «δίνει 5% πιθανότητα στο σενάριο Bright Blue Sky, 15% για το σενάριο Blue Sky, 65% για το Gray Sky (βασική περίπτωση) και 15% για το σενάριο Storm Cloud
Σχετικά Άρθρα

Άνω του 20% αυξήθηκαν οι μετοχές της brick and mortar εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών GameStop την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2020, αντισταθμίζοντας έως κάποιον βαθμό τις χθεσινές απώλειες, με τον αναλυτή της Baird, Colin Sebastian, να αναπτύσσει 4 σενάρια για το χρηματιστηριακό της μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, τα short squeeze της GameStop είναι πλέον μια ιστορία crossover σε όλες τις επενδυτικές πλατφόρμες.
Και στο επίκεντρο βρίσκεται μια εταιρεία αντιμέτωπη με ένα κάπως αβέβαιο μέλλον που αναζητεί μια νέα ταυτότητα.
Ο Colin Sebastian εκτιμά ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα μπορούσαν να επιταχύνουν την απόφαση να ακολουθήσουν μια νέα κατεύθυνση.
Αλλά ποιες είναι οι επιλογές;
Ο Sebastian χωρίζει τις δυνατότητες σε 4 διαφορετικά σενάρια.

Το σενάριο "Καθαρού Ουρανού"

«Ουσιαστικά», λέει ο Sebastian, «αυτό το αποτέλεσμα προβλέπει τη μετάβαση της GameStop σε ένα κυρίως ψηφιακό μοντέλο, διατηρώντας παράλληλα το μερίδιο αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών και διαφοροποιώντας τις νέες υπηρεσίες (π.χ. πλατφόρμα διανομής παιχνιδιών, τουρνουά / εκδηλώσεις)»
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία ξεφορτώνεται το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού της αποτυπώματος, μετακινεί την επιχείρηση στο διαδίκτυο, εξοικονομώντας έτσι δαπάνες που μεταφράζονται σε υψηλότερα περιθώρια.

Το σενάριο του "Μπλε Ουρανού"

Αυτή είναι βασικά μια αδύνατη έκδοση του παραπάνω σεναρίου.
Η GameStop μεταμορφώνεται σε ένα "διπλό μοντέλο σε απευθείας σύνδεση / εκτός σύνδεσης", διατηρώντας ένα "μέτριο μερίδιο" της λιανικής βιντεοπαιχνιδιών, ενώ διαφοροποιεί την επιχείρησή του με νέες υπηρεσίες.

Το σενάριο του "Γκρίζου Ουρανού"

Αυτό φαίνεται να είναι η τρέχουσα προοπτική για την εταιρεία, η οποία υποδηλώνει μια αυξανόμενη εστίαση στην «ταχύτερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου», διατηρώντας ωστόσο τον σημερινό χαρακτήρα της επιχείρησης ανέπαφο με κάποιο κλείσιμο καταστημάτων και μια «πιο αργή / σταδιακή διάθεση νέων υπηρεσιών».

Το σενάριο "Χιονοθύελλα"

Οι προοπτικές των αρκούδων επισκιάζουν τη GameStop εδώ και χρόνια και προφανώς αφορά την μετατόπιση σε ψηφιακές λήψεις και εγκατάλειψη της αγοράς τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Τι πιστεύει τελικά ο Sebastian;

«Με βάση το πρόσφατο ιστορικό της εταιρείας και τις τρέχουσες τάσεις», κατέληξε ο αναλυτής, «δίνει 5% πιθανότητα στο σενάριο Bright Blue Sky, 15% για το σενάριο Blue Sky, 65% για το Gray Sky (βασική περίπτωση) και 15% για το σενάριο Storm Cloud.
Όλα αυτά υποδηλώνουν μια «αποτίμηση κοντά στα 20 δολάρια ανά μετοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης