Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ (Έρευνα): Το 33% των Αμερικανών έχουν καταντήσει... ζόμπι!

ΗΠΑ (Έρευνα): Το 33% των Αμερικανών έχουν καταντήσει... ζόμπι!
Το άγχος, τα ψυχολογικά προβλήματα και έλλειψη ύπνου είναι η αιτία του φαινομένου που θέλει τους Αμερικανούς πολίτες να συμπεριφέρονται σαν... ζόμπι
Το ένα τρίτο των Αμερικανών ή ποσοστό 33% συμπεριφέρονται σαν... ζόμπι: έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης, παραπατάνε και δεν έχουν καλή μνήμη, συμπεραίνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο. Το άγχος, τα ψυχολογικά προβλήματα και έλλειψη ύπνου είναι η αιτία του φαινομένου, λένε οι επιστήμονες που θέλει τους ανθρώπους να περπατούν στο δρόμο σαν χαμένοι, σαν να έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, ή να έχουν ένα βαρύ χτύπημα στο κεφάλι από κάποιο τροχαίο ατύχημα
Η περίεργη αυτή συμπεριφορά τους πηγάζει από το στρες καθώς επίσης και από την έλλειψη ύπνου.

Aιτία της ζομπι-οποίησης των Αμερικανών

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη σε δείγμα 31.000 ατόμων (άνω των 18 ετών), ο ανεπαρκής ύπνος, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και το άγχος είναι οι αιτίες μιας πληθώρας συμπτωμάτων που οι γιατροί συνηθίζουν να αντιμετωπίζουν όταν έχουν απέναντί τους ασθενείς που έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι.
Τα συμπτώματα αυτά που οι γιατροί αποκαλούν «σύνδρομο μετά από διάσειση» (PCS), συμπεριλαμβάνουν από επίμονους πονοκεφάλους, ζάλη και άγχος, έως αϋπνία και απώλεια συγκέντρωσης και μνήμης κόπωση, χαμηλή ενέργεια και υπνηλία.
Το 27% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αισθάνονται πολλά από αυτά τα συμπτώματα, ενώ από τους μισούς έως τα τρία τέταρτα, παραδέχονται ότι νιώθουν τουλάχιστον ένα από αυτά.
Ωστόσο, παρά τα ευρήματά τους, οι μελετητές πιστεύουν ότι το ποσοστό στον γενικό πληθυσμό θα μπορούσε να είναι σαφώς πολύ υψηλότερο.
«Οι αριθμοί ήταν υψηλοί σε αυτόν τον τομέα, αλλά είναι αρκετά σοκαριστικό», επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης, Jaclyn Caccese, επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Ομαδική... διάσειση!

«Εάν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη διάσειση, τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα».
Η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Αθλητική Ένωση των ΗΠΑ και τον αμερικανικό στρατό, διενεργήθηκε για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας των αθλητών και των στρατιωτών που υπέφεραν από συμπτώματα διάσεισης.
Στην έρευνα την οποία δημοσιεύει η αθλητική επιθεώρηση «Sports Science», συμμετείχαν συνολικά 2.039 μέλη στρατιωτικής ακαδημίας και 18.548 φοιτητές αθλητές.
«Το δείγμα της έρευνας συμπεριλάμβανε και αθλητές που θεωρητικά είναι σε καλή φυσική κατάσταση και, παρ' όλ' αυτά, αντιμετωπίζουν πολλά συμπτώματα που συνήθως εμφανίζονται σε άτομα μετά από διάσειση.
Έτσι, κοιτάζοντας τον γενικό πληθυσμό, πιθανότατα το ποσοστό θα είναι σαφώς υψηλότερο», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης