Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος της κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις το δ΄ τρίμηνο του 2020, διάψευση των προβλέψεων

ΗΠΑ: Άνοδος της κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις το δ΄ τρίμηνο του 2020, διάψευση των προβλέψεων
Τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 αναμένεται καταγράψουν 0,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Refinitiv
Σχετικά Άρθρα

Οι αμερικανικές εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση των κερδών για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv που δημοσιοποιήθηκαν Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών που προσδοκούν μείωση των κερδών κατά 10% λόγω της πανδημίας, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Reuters.
Εάν επιβεβαιωθεί η εν λόγω πρόβλεψη, θα πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο που καταγράφεται αύξηση κερδών για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 από το τέλος του 2019.
Με βάση τα αποτελέσματα 223 εταιρειών και τις εκτιμήσεις για τις υπόλοιπες, τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 0,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε ετήσια βάση.

Προβλέψεις

Στις αρχές του μήνα, οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 10,3% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.
Τα αισιόδοξα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου θα ενισχύσουν τις προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη των εταιρικών ισολογισμών το 2021 και θα δώσουν σήμα στους επενδυτές ότι οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις δεν είναι υπερβολικές.

Οι σηματωροί

Οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί σε επίπεδα - ρεκόρ ακόμη και κατά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί θα επιτρέψουν την ανάκάμψη της οικονομίας.
Ισχυρότερα του αναμενόμενου είναι τα στοιχεία εταιρειών που αποτελούν το βαρόμετρο όπως αναδεικνύουν τα αποτελέσματα της Alphabet και της Amazon που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου και ώθησαν στη βελτίωση των προβλέψεων για το τέταρτο τρίμηνο, δήλωσε ο Tajinder Dhillon, ερευνητής της Refinitiv.
Η Apple, η Microsoft, το Facebook, η JPMorgan Chase και η Goldman Sachs ήταν μεταξύ των άλλων βασικών συντελεστών αυτής της μεταστροφής, σημειώνεται.

Επιβίωση 

 «Οι μεγάλες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται του περιορισμούς της πανδημίας», δήλωσε ο Rick Meckler, συνεργάτης, της επενδυτικής Cherry Lane Investments
«Οι μικρές ή οι οικογενειακές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και συγκεκριμένοι κλάδοι στη μεταποίηση έχουν πληγεί σοβαρά.
«Με τη χρήση της τεχνολογία ειδικότερα, οι επιχειρήσεις βρήκαν έναν τρόπο να μεταφέρουν την εργασία στο σπίτι και πολλές από αυτές τις εταιρείες βγήκαν ωφελημένες.
Αυτό τους έκανε να ξεπεράσουν σε μεγάλο βαθμό σε όλη την κρίση», σημείωσε.

Στο έτος

Τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 αναμένεται να αυξηθούν κατά 23,5% το 2021 έναντι προβλεφθείσας πτώσης 12,6% το 2020, με βάση τα στοιχεία της Refinitiv.
Περίπου το 83% των αποτελεσμάτων των εταιρειών του δείκτη S&P 500 για το τέταρτο τρίμηνο που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής έχουν υπερβεί τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη, πάνω από το μέσο όρο του 76% των τελευταίων τριμήνων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Έσοδα

Αναμένεται επίσης αύξηση των εσόδων για τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 το τέταρτο τρίμηνο.
Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση 0,7% σε ετήσια βάση ενώ στην αρχή του μήνα περίμεναν μείωση 1,4% σε ετήσια βάση στα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης