Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Τρομοκρατικές οργανώσεις οι Proud Boys και άλλα νεοναζιστικά μορφώματα

Καναδάς: Τρομοκρατικές οργανώσεις οι Proud Boys και άλλα νεοναζιστικά μορφώματα
Τρομοκρατικές οργανώσεις οι Proud Boys στον Καναδά

Η νεοφασιστική οργάνωση Proud Boys και άλλες δώδεκα ομάδες προστέθηκαν στη λίστα των «τρομοκρατικών οργανώσεων» του Καναδά, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.
Η ομάδα Proud Boys ιδρύθηκε το 2016 και έχει μέλη στον Καναδά, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. «Έπαιξε κεντρικό ρόλο» στην εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναδικού υπουργείου.
Πρόκειται για «μια νεοφασιστική οργάνωση που επιδίδεται σε πολιτική βία» και τα μέλη της «υιοθετούν μισογυνιστικές, ισλαμοφοβικές, αντισημιτικές και αντιμεταναστευτικές ιδεολογίες», καθώς επίσης και τη θεωρία της υπεροχής της λευκής φυλής.
Στη Βόρεια Αμερική τα μέλη της είναι εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες και δρουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Άλλες τρεις ομάδες που συνδέονται με «βίαιο εξτρεμισμό ιδεολογικού χαρακτήρα», προστέθηκαν στη λίστα.
Πρόκειται για την «Division Atomwaffen», μια «διεθνή, νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση», το «Ρωσικό Αυτοκρατορικό Κίνημα», μια εθνικιστική οργάνωση με έδρα τη Ρωσία και τη νεοναζιστική «Βάση», που ιδρύθηκε το 2018.
Οι υπόλοιπες οργανώσεις που εντάχθηκαν στη «μαύρη λίστα» συνδέονται με την Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του στην ανατολική Ασία, τη Σαχάρα ή τη Λιβύη.
Η ένταξή τους στη λίστα δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, όμως διατρέχουν τον κίνδυνο να κατασχεθούν ή να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους στη χώρα.
Στη «μαύρη λίστα» του Καναδά περιλαμβάνονται περίπου 70 οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα, η Χεζμπολάχ και οι Ταλιμπάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης