Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πρωτοφανή επίπεδα οι αγορές όπλων στις ΗΠΑ – Τι έδειξαν τα στοιχεία του FBI

tags :
Σε πρωτοφανή επίπεδα οι αγορές όπλων στις ΗΠΑ – Τι έδειξαν τα στοιχεία του FBI

Η αύξηση των αγορών όπλων σχετίζονται με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021

Σε πρωτοφανή επίπεδα έχουν αυξηθεί οι αγορές όπλων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI, με τους αναλυτές να αποδίδουν αυτή τη φρενίτιδα στα σχέδια του νέου προέδρου Joe Biden να ρυθμίσει τη βιομηχανία όπλων.

Όπως δήλωσε ο Mark Olivia, επικεφαλής στο Εθνικό Ίδρυμα Αθλητισμού Σκοποβολής, η διοίκηση Biden ενδέχεται να αναθεωρήσει το νόμο περί προστασίας του νόμιμου εμπορίου όπλων και την αύξηση των περιορισμών στις άδειες όπλων.

Τα στοιχεία του FBI

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας NCIS του FBI, υπήρξαν περίπου 4,3 εκατομμύρια νέες αιτήσεις αδειών πυροβόλων όπλων τον Ιανουάριο.
Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός σε ρεκόρ και πάνω από 300.000 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2020 και πάνω από 1,1 εκατ. τον Ιανουάριο του 2020.
«Οι Αμερικανοί διεκδικούν τα δικαιώματά τους στη 2η τροποποίηση για να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια», δήλωσε ο Olivia.
Ο Jurgen Brauer, επικεφαλής οικονομολόγος της Small Arms Analytics, δήλωσε ότι η νέα χρονιά «ξεκίνησε σίγουρα με μια «έκρηξη πωλήσεων» λόγω της αναταραχής που υπήρξε στο Καπιτώλιο πριν την εγκατάσταση του Biden ως νέου προέδρου των ΗΠΑ».
«Ωστόσο, η αύξηση κατά 79% από έτος σε έτος δεν ήταν άνευ προηγουμένου - μια ακόμη υψηλότερη αύξηση, μόλις πάνω από 100%, σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2013, τον μήνα που ξεκίνησε η δεύτερη προεδρική θητεία του Obama», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης