Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κέρκυρα: Εισαγγελική έρευνα για τον εκτός λίστας εμβολιασμό μετά τον σάλο

Κέρκυρα: Εισαγγελική έρευνα για τον εκτός λίστας εμβολιασμό μετά τον σάλο
Για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, ενώ και η 6η ΥΠΕ έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.
Σχετικά Άρθρα
Παρέμβαση εισαγγελέα στην υπόθεση για τις εκτός λίστας εμβολιασμούς στο κέντρο υγείας στην Κέρκυρα.
Ο υπεύθυνος του κέντρου δήλωσε ότι υπήρξαν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Ο ίδιος μάλιστα, όπως επεσήμανε είχε απευθυνθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις πιέσεις, που δέχονταν από τους προϊσταμένους του για τον εμβολιασμό και άλλων ατόμων.
Για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, ενώ και η 6η ΥΠΕ έχει διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

Όπως έγραφε το Bankingnews χθες (3/2):

Σάλος επικρατεί στην Κέρκυρα τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους που επωφελούνται λόγω... γνωριμιών τους και προηγούνται άλλων κοινωνικών ομάδων.
Δεν ήταν μόνο η περίπτωση του δημοσιογράφου, που εμβολιάστηκε εκτός λίστας στο κέντρο υγείας της πόλης της Κέρκυρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπεύθυνος εμβολιασμών, Σπύρος Σκιαδόπουλος.

«Πιέσεις από ανώτερους»

Παράλληλα, ο κ. Σκιαδόπουλος υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι ο ίδιος έχει απευθυνθεί και στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι δέχεται πιέσεις για να εμβολιαστούν άτομα εκτός λίστας από τους ανωτέρους του.
Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις και άλλων πολιτών -ακόμα και πολύ νέων ατόμων- που εμβολιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου μέσου.
Ο κ. Σκιαδόπουλος παραδέχτηκε ότι ο ίδιος κάλεσε το δημοσιογράφο για τον οποίο γνώριζε ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα και ενδιαφέρονταν να εμβολιαστεί, καθώς το εμβόλιο που περίσσευε είχε πολύ μικρό χρόνο ζωής και δεν ανταποκρίθηκε κανείς από τα σώματα ασφαλείας, στα οποία απευθύνθηκε αρχικά.
Τέλος, ο Σπύρος Σκιαδόπουλος επισήμανε, ότι δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από την 6η ΥΠΕ για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια που περισσεύουν και αν θα πρέπει ή όχι να χορηγούνται σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

"Ξήλωσε" τον υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας ο Κικίλιας

Υπενθυμίζεται ότι χθες (2/2) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αφαίρεσε από την θέση του υπεύθυνου εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας, τον Αλέξανδρο Γαρδικιώτη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία για τον παράτυπο - όπως καταγγέλεται - εμβολιασμό δημοσιογράφου και πρόεδρου του ΔΣ CorfuTV.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας:
"Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών".

"Περίσσευε το εμβόλιο" απάντησε ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας

"Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο.
Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ.
Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα ούτε σκάνδαλο… Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο.
Ετυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε", είπε ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας του νησιού, Αλέξανδρος Γαρδικιώτης όταν κλήθηκε από το apokalypsis.com να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης