Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Ρευστότητα άνω του 1,3 δισ. - Η στρατηγική για Λάρκο - ΔΕΠΑ Εμπορίας και Target model

Μυτιληναίος: Ρευστότητα άνω του 1,3 δισ. - Η στρατηγική για Λάρκο - ΔΕΠΑ Εμπορίας και Target model
Τέλος του χρόνου η μονάδα φυσικού αερίου 826 MW
Σχετικά Άρθρα
Μέχρι το τέλος του 2021 θα τεθεί σε λειτουργία η μονάδα Φυσικού Αερίου 826 MW του ομίλου της Μυτιληναίος, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η εγκατεστημένη ισχύς θα ξεπεράσει τα 300 MW, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του τομέα έργων βιώσιμης ανάπτυξης ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, ενώ στον τομέα του Αλουμινίου η ζήτηση είναι ισχυρή και η Μυτιληναίος έχει απο τα χαμηλότερα κόστη παραγωγής μέσω τριών προγραμμάτων μείωσης κόστους.

Αυτά τα κύρια σημεία που επισήμανε ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών κατά την πρώτη τηλεδιάσκεψη των αποτελεσμάτων flash note, τα οποία καθιέρωσε πρώτη η εταιρεία στην ελληνική αγορά ενισχύοντας την διαφάνεια για τους μετόχους.
Κάνοντας την αρχική παρουσίαση ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε την αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών κατά 100 εκατ. ευρώ, την συνολική ρευστότητα κατά 1,3 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των ταμειακών διαθεσίμων 500 εκατ. ευρώ) καθώς και τις διαθέσιμες γραμμές πίστωσης ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, στις ερωτήσεις αναλυτών δόθηκαν οι εξής απαντήσεις 

-Σε ερώτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Καλαφατάς απάντησε ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει σε έργα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις ΑΠΕ, καθώς και σε έργα υποδομών και σε έργα βιωσιμότητας.

-Για τις διαπραγματεύσεις με την ΔΕΗ ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι προχωρούν καλά δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ενω σε άλλη ερώτηση αναλυτή πρόσθεσε ότι δεν έχει τεθεί καταληκτική ημερομηνία.

-Για τις αγορές ίδιων μετοχών
, η εταιρεία έχει αγοράσει 6 εκατ., μετοχές με κόστος 9 ευρώ και άνω.
Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα συνεχιστεί σε συνδυασμό με το μέρισμα που αποτελεί ήδη το 41% των διανεμόμενων κερδών.

-Για τον τομέα του Φυσικού Αερίου, ο. κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι, η μονάδα θα επιταχύνει τις δραστηριότητες και σε νέα εκδήλωση θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

-Σε ερώτηση για ορισμένες διαφορές ο κ. Καλαφατάς ανέφερε ότι τα 11 εκατ. ευρώ προήλθαν απο τις χαμηλότερες εκπομπές αερίου και τα 60 εκατ. ευρώ απο το υψηλότερο κόστος εκπομπών αερίου Co2.

-Σε ερώτηση για την διεκδίκηση της Λάρκο ο κ. Μυτιληναίος διευκρίνισε ότι, η Λάρκο παράγει σιδηρονικέλιο και όχι νικέλιο και νικέλιο - κοβάλτιο (Λόγω των αναφορών του E. Mask για τις μπαταρίες).

-Απάντησε ότι και η διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας είναι σε εξέλιξη

-Για το target model o κ. Μυτιληναίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δήλωσε βέβαιος ότι θα ομαλοποιηθεί η αγορά καθώς σε καμία χώρα δεν έγινε αυτό απο τη μια ημέρα στην άλλη ενω εξήγησε ότι δίχως παραγωγή είναι μια ριψοκίνδυνη επιχείρηση καθώς την μία ημέρα κερδίζεις χρήματα και την άλλη χάνεις πολλά χρήματα.

-Για όλες οι δραστηριότητες του ομίλου έχουν γίνει πράξεις αντιστάθμισης ενω το treasury φροντίζει να έχει τα απαραίτητα κεφάλαια για την εκτέλεση των έργων.


Δημήτρης Παφίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης