Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα μέτρα στήριξης οδήγησαν σε πτώση 44% των αιτημάτων για πτώχευση τον Ιανουάριο

ΗΠΑ: Τα μέτρα στήριξης οδήγησαν σε πτώση 44% των αιτημάτων για πτώχευση τον Ιανουάριο

Τα μέτρα τόνωσης από την κυβέρνηση Biden και η εξέλιξη των προγραμμάτων εμβολιασμού θα καθορίσουν την εξέλιξη της πορείας των αιτημάτων για πτώχευση

Σχετικά Άρθρα

Tα αιτήματα των αμερικανικών επιχειρήσεων για πτώχευση συνέχισαν να καταγράφουν εντυπωσιακή πτώση και τον Ιανουάριο, κάνοντας βουτιά κατά 44% σε ετήσια βάση και υποχωρώντας κατά 6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2021 η εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών Epiq, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Τα 32.298 αιτήματα για πτωχεύσεις βάσει του άρθρου 11 του αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα, που κατατέθηκαν τον Ιανουάριο ήταν λιγότερα από τον Φεβρουάριο του 2006, σύμφωνα με τά στοιχεία της Epiq και ενώ πάρα πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές εξαιτίας των lockdowns.

Η κρίση

Η εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού πυροδότησε το φόβο για μαζικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονταν με την προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία έπληξαν το εμπόριο και εκατομμύρια Αμερικανοί οδηγήθηκαν εκτός αγοράς εργασίας.

Τα μέτρα

Ενώ σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων οι πτωχεύσεις κατέγραψαν άνοδο κατά τους τελευταίους μήνες, η συνολική τάση διαμορφώθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς τα ομοσπονδιακά προγράμματα τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας, διατήρησαν «εν ζωή» επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η τάση αυτή συνεχίζεται, ενώ ενισχύεται η αισιοδοξία για περαιτέρω μέτρα δημοσιονομικής στήριξης από την κυβέρνηση Biden ενώ τα προγράμματα εμβολιασμών υπάρχει η ελπίδα ότι θα διασφαλίσουν την ανοσοποίηση του πληθυσμού και θα οδηγήσουν στο τέλος της πανδημίας, δήλωσε ο Chris Kruse, ανώτερος αντιπρόεδρος της Epiq.

Πακέτο στήριξης

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα νέα αιτήματα για πτωχεύσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021», υπογραμμίζει ο Kruse.
Όμως «πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας αυτή τη στιγμή.
Η αισιοδοξία για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση και το πιθανό νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας το οποίο αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση, έχει διατηρήσει σε ιστορικά χαμηλά τις αιτήσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης