Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο προσπαθεί να βγάλει αντίδραση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο χαμηλός τζίρος προβληματίζει. Προβληματίζουν τα νέα κρούσματα, η καθυστέρηση στους εμβολιασμούς και τα νέα περιοριστικά μέτρα που αναμένονται. Η καθυστέρηση της επιστροφής στην κανονικότητα ίσως φέρει νέο πλήγμα στον τουρισμό άρα στην ανάπτυξη και στα έσοδα του κράτους.

Στελέχη της αγοράς συσχετίζουν την πορεία του ΧΑ με τη μετοχή της TUI, καθώς θεωρούν πως η χώρα μας είναι κάτι ανάλογο. Η τουριστική βιομηχανία δηλαδή, είναι αυτή που καθορίζει την πορεία μας. Από την άλλη κάποια στιγμή και τα εμβόλια θα έρθουν και θα υπάρξει η απαραίτητη ανοσία του πληθυσμού.

Η πορεία του ΧΑ βραχυπρόθεσμα, έχει δυσκολίες, αλλά μεσομακροπρόθεσμα η πορεία θα είναι καλύτερη. Περιμένουμε πως από το δεύτερο τρίμηνο και μετά θα δούμε καλύτερη πορεία στα αποτελέσματα των εισηγμένων. Ίσως όχι σε όλες, αλλά σε ένα μεγάλο αριθμό, ειδικά σε αυτές που έχουν ήδη επιδείξει καλές αντοχές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών με το γερμανικό δείκτη να είναι πάνω από τις 14.000 μονάδες. Καλή εικόνα από τους αντίστοιχους δείκτες της Γαλλίας και του Βελγίου. Με μικρή άνοδο ξεκίνησε ο γενικός δείκτης και με περιορισμένες συναλλαγές. Προσπαθούν οι τράπεζες να βγάλουν αντίδραση. Ακολουθεί και η Μυτιληναίος.

JUMBO: Κατά την ταπεινή μας άποψη, η πορεία του τζίρου τον Ιανουάριο είναι εκπληκτική. Με τόσους περιορισμούς και κατάφερε να έχει τον ίδιο τζίρο με τον περσινό, όπου μάλιστα δεν υπήρχαν τότε περιορισμοί. Στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία η αύξηση ήταν πάνω από 20%. Σταθερές οι πωλήσεις στην Ελλάδα. Μας δίνει μία εικόνα τι θα μπορούσε να συμβεί στις πωλήσεις του ομίλου με κάποια επιστροφή στην κανονικότητα. Με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα. Διαθέτει υψηλή ρευστότητα για να προχωρήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα. Οι ίδιες μετοχές που αγοράζει θα ακυρωθούν και το μέρισμα είναι 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Στα 12,30 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με άνοδο λίγο πάνω από 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά όλες οι συστημικές στο ξεκίνημα, αλλά χωρίς ενθουσιασμό. Προσπαθεί η Πειραιώς να βγάλει αντίδραση, όπως και η Alpha Bank. Στις τελευταίες συνεδριάσεις πάντως την καλύτερη εικόνα χρηματιστηριακά έχει Εθνική Τράπεζα.

MOTOR OIL: Παραμένει κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών η μετοχή και μάλιστα στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει υποχωρήσει λίγο κάτω και από τον αντίστοιχο των 50 ημερών. Βρίσκεται κοντά σε στήριξη. Στα 11,60 ευρώ το άνοιγμα.

ΟΠΑΠ: Δύο πακέτα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Το ένα στα 10,54 ευρώ ανά μετοχή συνολικού όγκου 239,876 τεμαχίων και αξίας 2,528 εκατ. ευρώ. Το άλλο στα 10,53 ευρώ ανά μετοχή, όγκου 119.938 τεμαχίων και αξίας 1,262 εκατ. ευρώ. Στα 10,46 ευρώ στο ταμπλό.

ΚΕΚΡΟΨ: Τρομερή η μεταβλητότητα της μετοχής, αλλά πάντα ακολουθεί το διάγραμμα. Μετά το πάτημα της στήριξης, αντέδρασε χθες και συνεχίζει και σήμερα. Στα 3,0950 ευρώ και στο +6,36% με όγκο κοντά στις 5 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Συμπαθητική η συμπεριφορά της μετοχής, αν και μόλις κάνει κίνηση για να πάει πάνω από τα 0,44 ευρώ βγαίνουν πωλητές. Αξίζει η αποτίμηση υψηλότερα επίπεδα, αλλά θα πρέπει να τελειώσει ο πωλητής.

ΑS COMPANY: Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο βασικός μέτοχος εξέταζε το ενδεχόμενο δημόσιας πρότασης, η μετοχή απέκτησε ένα καλύτερο momentum. Οι δεύτερες σκέψεις όμως και ίσως το γεγονός πως θα έπρεπε να καταβάλει υψηλό τίμημα, έκαναν και τους αγοραστές να υποχωρήσουν. Η ρευστότητα που έχει η εισηγμένη αποτελεί ασπίδα στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης