Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Η κατάσταση στην απασχόληση θα χρειαστεί μία 10ετία για να αποκατασταθεί

Biden (ΗΠΑ): Η κατάσταση στην απασχόληση θα χρειαστεί μία 10ετία για να αποκατασταθεί
Σήμα κινδύνου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden με αφορμή τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Τον έντονο προβληματισμό του εξέφρασε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ (5/2), υπογραμμίζοντας ότι τα αδύναμα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν καθιστούν ύψιστη ανάγκη την ανάληψη άμεσης και επιθετικής δράσης εκ μέρους του Κογκρέσου όσον αφορά το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολ. το οποίο έχει εισαχθεί προς έγκριση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021.

Μέτρα στήριξης

Σε συνάντηση με κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στον Λευκό Οίκο, ο Biden δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιστρέψουν στο καθεστώς της απασχόλησης με τον τρέχοντα ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεση ψήφισης των μέτρων στήριξης για την απασχόληση.

Ανταγωνιστικότητα

«Είναι η ζωή των ανθρώπων.
Οι ζωές των πραγματικών ανθρώπών έχουν υποστεί πλήγμα και έχουμε τη δυνατότητα να το διορθώσουμε», είπε ο Biden.
«Όταν τους βοηθάμε, ενισχύουμε επίσης την ανταγωνιστική μας ικανότητα».

Δημόσιο χρέος

Η έκκληση αυτή του Δημοκρατικού προέδρου, έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου η Γερουσία ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνεi o νέος ένοικος του Λευκού Οίκου, προσπερνώντας τις ενστάσεις των Ρεπουμπλικανών οι οποίοι επιθυμούν μικρότερο «πακέτο» μέτρων στήριξης και εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων τα οποία θα οδηγήσουν σε εκτίναξη του δημόσιου χρέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή, τον Ιανουάριο η αμερικανική οικονομία είχε επιπλέον 49.000 νέες θέσεις εργασίας, όμως τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω με μείωση 227.000 θέσεων εργασίας, από 140.000 θέσεις των προηγούμενων προβλέψεων.
Η κατάσταση στην απασχόληση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Biden


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης