Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμική κινητοποίηση κατά του lockdown στην Ελβετία

Δυναμική κινητοποίηση κατά του lockdown στην Ελβετία
Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη Zug κατά των περιοριστικών μέτρων

Περίπου 500 διαδηλωτές διαδήλωσαν στην πόλη Zug της Ελβετίας το Σάββατο (6/2/2021), φορώντας λευκά κοστούμια για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στα περιοριστικά μέτρα για τον Covid -19.
Η διαδήλωση ήταν παρόμοια με εκείνη, που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βιέννη όπου οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή αυστηρότερου lockdown.
Αν και οι περιορισμοί στην Ελβετία είναι λιγότερο αυστηροί από αυτούς που ισχύουν στη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ιταλία - τα εστιατόρια και τα μη απαραίτητα καταστήματα είναι κλειστά, αλλά τα χιονοδρομικά κέντρα είναι ανοιχτά – εξακολουθεί να υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών, αναφέρει το Reuters.

Μέχρι τέλη Φεβρουαρίου οι περιορισμοί

Ο υπουργός Υγείας της Ελβετίας, Alain Berset, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς μέχρι τουλάχιστον το τέλος του μήνα και ενδεχομένως περισσότερο, καθώς εξαπλώνονται περισσότερες μολυσματικές παραλλαγές κορωνοϊού.
Τα κρούσματα Covid στην Ελβετία έχουν μειωθεί από τότε που έφτασαν στο αποκορύφωμά τους στα τέλη του περασμένου έτους, αν και υπήρξαν περισσότερες από 1.500 νέες λοιμώξεις την Παρασκευή (5/2).
Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 530.000 Ελβετοί έχουν μολυνθεί και σχεδόν 9.000 έχουν καταλήξει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης