Διεθνή

Η αμερικανική «στροφή» για τον πόλεμο στην Υεμένη, ανησυχεί τη Σαουδική Αραβία

Η αμερικανική «στροφή» για τον πόλεμο στην Υεμένη, ανησυχεί τη Σαουδική Αραβία

Τι συζήτησε ο Blinken με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας

Σχετικά Άρθρα

Ο πόλεμος στην Υεμένη, θέματα περιφερειακής ασφαλείας και τα ανθρώπινα δικαιώματα, απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας.
Η συζήτηση μεταξύ του Blinken και του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ανακαλέσουν τον χαρακτηρισμό «τρομοκρατική οργάνωση» για το κίνημα Houthi της Υεμένης - κατά του οποίου αγωνίζεται ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία του Ριάντ.

Οι νέες προτεραιότητες του State Department

«Ο υπουργός περιέγραψε αρκετές βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της ιεράρχησης των θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του τερματισμού του πολέμου στην Υεμένη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ned Price.
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε ότι, θα τερματίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια εκστρατεία που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη και θα εντείνει τη διπλωματία για τον τερματισμό του πολέμου μέσω του διορισμού ειδικού απεσταλμένου.

Αιχμές και για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι αναμένει από το Ριάντ να βελτιώσει τις επιδόσεις του στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν επίσης για θέματα τρομοκρατίας και τη συνεργασία για την αποτροπή επιθέσεων εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ο Price.
Η συζήτηση αυτή η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τοπικές πηγές.
Από την πλευρά τιου ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε την ελπίδα για άριστη συνεργασία με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις και να διατηρηθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης