Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση: Καταγγέλλει Μητσοτάκη για κορονογλέντι και ΜΜΕ για απόκρυψη εικόνων

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση: Καταγγέλλει Μητσοτάκη για κορονογλέντι και ΜΜΕ για απόκρυψη εικόνων

Σκληρές ανακοινώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το γεύμα Μητσοτάκη σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία - Τι απαντά η κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 και το πολυπληθές γεύμα, ανήμερα της επιβολής του σκληρότερου lockdown.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για πρόκληση και αλαζονεία ενώ στο στόχαστρο των κομμάτων βρέθηκαν και τα ΜΜΕ για απόκρυψη εικόνων από το γεύμα. 
Η κυβέρνηση , δια στόματος του Χρ. Ταραντίλη, απάντησε ότι "ήταν  μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος», ενώ ο βουλευτής Σάμου του κυβερνώντος κόμματος Χριστόδουλος Στεφανάδης, στο σπίτι του οποίου έλαβε χώρα το γεύμα, κάνει λόγο για απόλυτη τήρηση των μέτρων ασφαλείας που επιβάλει η πανδημία.

Η απάντηση της κυβέρνησης

«Στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας» η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ στην Ικαρία, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.
Όπως δήλωσε ο κ. Ταραντίλης «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Σάββατο τα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία προκειμένου να δει από κοντά την πορεία των εμβολιασμών, να συζητήσει για τα τοπικά προβλήματα και να ασχοληθεί με την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Η ανακοίνωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια ενός πρόχειρου και σύντομου γεύματος που προσέφερε σε αυτόν ο βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, με αναφορά σε "γλέντι στην Ικαρία", στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας».
«Ήταν μια πρόσκληση του βουλευτού, την οποία δέχτηκε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας το γεύμα σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος», πρόσθεσε ο κ. Ταραντίλης απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για Τσίπρα

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μη συμβάλλοντας εποικοδομητικά στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας, απευθύνει ανακριβείς χαρακτηρισμούς, ενώ την ίδια στιγμή προσκαλεί σε πορείες και συγκεντρώσεις υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών μέτρων. Το ίδιο δε έπραξε και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ικαρία», σημείωσε ο κ. Ταραντίλης.
Πρόσθεσε ότι «τη στιγμή που ξεδιπλώνεται το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού θέτοντας τις βάσεις για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο απαιτεί τη στήριξη και την επίδειξη ενότητας και ομοψυχίας από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κ. Τσίπρας επιλέγει την τακτική του διχασμού και του αποπροσανατολισμού.
Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπεράνω των μέτρων

Για ακατανόητη έκθεση ιδεών του κυβερνητικού εκπροσώπου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Χρήστο Ταραντίλη σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.
«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μία ακατανόητη έκθεση ιδεών για το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία αντί να παραδεχτεί το εξής απλό:
Ο Πρωθυπουργός και οι φίλοι του είναι υπεράνω των μέτρων και των περιορισμών που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Αλήθεια, αν στη θέση του κ. Μητσοτάκη βρισκόταν οποιοσδήποτε άλλος, ο κ. Ταραντίλης δεν θα έκανε λόγο για ανευθυνότητα, κίνδυνο διασποράς του ιού και πρόστιμα;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας»

«Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησής του, (ο πρωθυπουργός) πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου.
Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα», σημειώνει ο κ. Στεφανάδης και προσθέτει:
Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.
Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.
Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί».

ΣΥΡΙΖΑ: Το κορονογλέντι Μητσοτάκη

Σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα ΜΜΕ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.
«Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας πως «αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση».
Προσθέτει ότι σε αυτή την περίπτωση «κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο».
«Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Τσίπρα

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «βαθιά υπεροψία και αλαζονεία».
Ο κ. Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα News247 για το «γλέντι στην Ικαρία», γράφει πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω.
Γιατί; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ... 'Αντε, εις υγείας των κορόϊδων!»

«Παρεμβάσεις στα ΜΜΕ»

Συμπληρώνει ότι «ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα κα τον περίπατο για τους πολίτες από τις ‪6 το απόγευμα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως «όσα τηλέφωνα και να κάνουν οι συνεργάτες του απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το κορονοπάρτι του, όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, μην τρέφει αυταπάτες.
Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της».
Προσθέτει ότι «μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να ‘αγνόησαν' να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων».

ΚΙΝΑΛ: Προσβλητικές εικόνες


Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για τις «προκλητικές και προσβλητικές», όπως τις χαρακτηρίζει, εικόνες από την επίσκεψη του στην Ικαρία ασκεί το Κίνημα Αλλαγής.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, αναφέρει πως πρόκειται για εικόνες «προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν».
«Προσβλητικές για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα», συνεχίζει.

«Ματαιοπονεί η κυβέρνηση»

«Ματαιοπονεί η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση.
Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη», καταλήγει αποδίδοντας προσωπική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΚΕ: Τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού

Από την πλευρά του το ΚΚΕ στέκεται στις κινητοποιήσεις, που διοργανώθηκαν με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο νησί.
«Αυτή η στάση του λαού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την πολυπληθή κουστωδία και τα προκλητικά γεύματα του πρωθυπουργού, σε αυτή την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή του», σημειώνει το ΚΚΕ.
«Οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών είναι δίκαιες, ενώ η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών είναι κάλπικη.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ικαριώτες και οι Φουρνιώτες μεταβαίνουν στην Αθήνα για μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις, ενώ τώρα με την πανδημία, ακόμη κι αυτό περιορίστηκε σημαντικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ελληνική Λύση: Δικαιολογημένη η οργή του λαού

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει και η Ελληνική Λύση.
Κύριε Πρωθυπουργέ, «εκείνος που θέλει να γίνει άριστος, δεν πρέπει να αγαπά περισσότερο τον εαυτό του, μήτε τα δικά του, αλλά τα δίκαια».
Πλάτων (Νόμοι, 732 Α).
Όταν ο νομοθέτης δεν εφαρμόζει το νόμο που ο ίδιος θέσπισε, η οργή ενός λαού που ζει εδώ και 12 μήνες υπό καθεστώς νομοθετημένης στέρησης δημοκρατικών ελευθεριών, είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

ΜέΡΑ25: Καμία ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη


Στο θέμα σχετικά με το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία αναφέρεται σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
Τονίζει ότι «ο πρωθυπουργός που τόσο καιρό κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες τη στιγμή που η κυβέρνησή του δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να περιορίσει την πανδημία και τις συνέπειες της, συνωστίστηκε σε "ικαριώτικο γλέντι" στο μπαλκόνι του σπιτιου τοπικού βουλευτή του».
Κι όλα αυτά, προσθέτει, «την ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ισχύουν και τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για τους πολίτες, οι οποίοι «μένουνε σπίτι» από τις 6.
Καμία απολύτως ντροπή από τον κ. Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης