Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Προετοιμασμένοι για το τρίτο κύμα – Γνώμονας των αποφάσεων η πίεση στο σύστημα Υγείας

Κοντοζαμάνης: Προετοιμασμένοι για το τρίτο κύμα – Γνώμονας των αποφάσεων η πίεση στο σύστημα Υγείας
"Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοιού και αυτή την περίοδο αξιολογούμε τα πρώτα δεδομένα", αναφέρει ο Β. Κοντοζαμάνης
Σχετικά Άρθρα

«Η πίεση στο σύστημα Υγείας αποτελεί τον γνώμονα για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, ο οποίος και εκτιμά πως αν συνεχίσουμε με τους ρυθμούς που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί σήμερα και χωρίς να αλλάξει δραστικά ο προγραμματισμός των παραδόσεων τους επόμενους μήνες, «εντός του καλοκαιριού θα έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το κρίσιμο ποσοστό πληθυσμού, χτίζοντας έτσι αναγκαίο τείχος ανοσίας».
Ο κ. Κοντοζαμάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews σημειώνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, λέγοντας πως είναι «το μεγάλο όπλο που έχουμε στα χέρια μας ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Περί εμβολιασμών

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί πάνω από 380.000 εμβολιασμοί και σταδιακά αυξάνεται η δυναμικότητα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.
Ο κ. Κοντοζαμάνης υπογραμμίζει ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε όλες τις χώρες παγκοσμίως, δεν έχουν επηρεάσει μέχρι στιγμής τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό.
«Όσο η διαθεσιμότητα των εμβολίων ανεβαίνει, τόσο θα εμβολιάζουμε περισσότερο πληθυσμό και θα λειτουργούμε περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντοζαμάνης.
Προσθέτει ότι ξεκινούν άμεσα οι επόμενες ηλικιακές ομάδες και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει, με βάση την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 65, το κλείσιμο των ραντεβού για την ηλικιακή κατηγορία 60-64.
Εντός του Φεβρουαρίου, συμπληρώνει, θα ξεκινήσει επίσης και για την ηλικιακή κατηγορία 75-80.

Για το τρίτο κύμα

Δεν είμαστε στο τρίτο κύμα, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος και τονίζει ότι «είμαστε, όμως, προετοιμασμένοι να το αντιμετωπίσουμε».
«Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοιού και αυτή την περίοδο αξιολογούμε τα πρώτα δεδομένα, που καταδεικνύουν πόσο αυτές οι μεταλλάξεις επηρεάζουν την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε να πράξουμε ανάλογα», υπογραμμίζει.
Αναφέρει δε, πως ο κρισιμότερος παράγοντας περιορισμού της διασποράς και της μετάδοσης του ιού είναι η πιστή τήρηση των μέτρων, εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα δεχθεί και λιγότερη πίεση το σύστημα Υγείας.
Γι΄ αυτό, όπως επισημαίνει, «γνώμονα των αποφάσεων αποτελεί η πίεση που δέχεται το σύστημα σε συνδυασμό με τα επιδημικά δεδομένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης