Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 683.850 ευρώ για παράβαση των μέτρων και 15νθήμερο λουκέτο σε επιχείρηση

Αρχή Διαφάνειας: Πρόστιμα 683.850 ευρώ για παράβαση των μέτρων και 15νθήμερο λουκέτο σε επιχείρηση
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο 6/2 συνολικά 83.251 ελέγχους και κατέγραψαν 2.193 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού

Πρόστιμα ύψους 683.850 ευρώ αλλά και αναστολή λειτουργία δεκαπέντε ημερών σε μία επιχείρηση, επιβλήθηκαν επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες Περιφερειών, Δημοτική Αστυνομία και Ε.Α.Δ.).
Ειδικότερα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το Σάββατο 6/2 συνολικά 83.251 ελέγχους και κατέγραψαν 2.193 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων, ήτοι 72.968.

Κυριότερες παραβάσεις:

Οι κυριότερες παραβάσεις που καταγράφηκαν το Σάββατο 6/2 αφορούσαν:
Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων
Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)
Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Από τους χθεσινούς ελέγχους, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) έδωσε στη δημοσιότητα τις εξής χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων:
α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 17 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και για τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο λέσχης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 31 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη 4 εργαζομένων οίκου ανοχής, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και από 300 ευρώ σε αυτές, καθώς από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
ε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου, στην Περιφέρεια Αττικής.
στ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε υπεύθυνο παντοπωλείου, καθώς και σε επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Αττικής.
ζ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη υπευθύνου καφενείου, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
η) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου γυμναστηρίου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
θ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
ι) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφετέρια για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
ια) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο πρόστιμα των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών, στην Περιφέρεια Κρήτης.
ιβ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 300 ευρώ σε κατάστημα λιανικής πώλησης για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
ιγ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και σε επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε 11 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.
ιδ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Αττικής.
ιε) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και σε επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε 17 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
ιστ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και πρόστιμο 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη αποθήκης για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και σε επιβολή προστίμου από 300 ευρώ σε 4 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ιζ) Βεβαιώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
ιη) Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 6.600 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
ιθ) Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ ένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, στο Δήμο Αχαρνών.
κ) Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600ευρώ (2x300€) για μη χρήση μάσκας, στους Δήμους Πατρέων και Αχαρνών.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Το πρόγραμμα των ελέγχων διαμορφώνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των σχετικών όρων. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης