Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Τα 8 γραφήματα που προμηνύουν το τέλος της πανδημίας Covid 19 μέχρι το καλοκαίρι του 2021

BofA: Τα 8 γραφήματα που προμηνύουν το τέλος της πανδημίας Covid 19 μέχρι το καλοκαίρι του 2021
Ακόμη και τα "επιστημονικά μοντέλα" αναμένουν ότι ο Covid δεν θα είναι επιδημία μέχρι τον Ιούνιο
«Δεδομένου ότι η κατάσταση με την πανδημία του COVID-19 στις ΗΠΑ βελτιώνεται ραγδαία - για παράδειγμα, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν μειώθηκε στο ένα τρίτο τον τελευταίο μήνα - και οι περιορισμοί καταργούνται σε πολλές μεγάλες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, είναι επόμενο να περιμένουμε αποκλιμάκωση της πανδημίας».
Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση του Hans Mikkelsen της Bank of America, τονίζοντας ότι τα τελευταία δεδομένα Covid δείχνουν ότι δεν υπάρχουν σοβαρά σοκ - όπως ένα μεταλλαγμένο στέλεχος που είναι πλήρως ανοσοποιημένο σε τυχόν υπάρχοντα εμβόλια.
Έτσι η πανδημία θα πρέπει περάσει στο παρελθόν σχετικά σύντομα.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα

Η BofA παρουσιάζει ορισμένα γραφήματα για να στοιχειοθετήσει αυτήν την εκτίμηση.
Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 στις ΗΠΑ μειώθηκε δραματικά σε 88.668 ή το ένα τρίτο από την κορυφή που σημειώθηκε στις 5 Ιανουαρίου.
covid_4-5.jpg
Η εβδομαδιαία ποσοστιαία μεταβολή στα νοσοκομεία COVID-19 των ΗΠΑ είναι σύμφωνη με τις μεγαλύτερες μειώσεις που παρατηρήθηκαν κατά την κρίση.
Επιπλέον, το ποσοστό θετικών κρουσμάτων 7 ημερών έχει μειωθεί σε 7,6% από την κορυφή 13,6% στις 8 Ιανουαρίου.
covid_6-7.jpg
Επίσης, η διάθεση του εμβολίου συνεχίζεται στις ΗΠΑ με γρήγορο ρυθμό περίπου 1 εκατομμυρίων δόσεων την ημέρα και αθροιστικές δόσεις 35,2 εκατομμυρίων που χορηγήθηκαν έως τις 2 Φεβρουαρίου.
covid_8-9.jpg
Τέλος, και με τη σαφέστερη ένδειξη ότι βρισκόμαστε σχεδόν έξω από το δάσος, ακόμη και τα "επιστημονικά μοντέλα" αναμένουν ότι ο Covid δεν θα είναι επιδημία μέχρι τον Ιούνιο.
Η BofA σημειώνει ότι "μια νέα ενημέρωση στο μοντέλο COVID-19 του IHME του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον δείχνει ότι είχαν υποτιμήσει τον τρέχοντα γρήγορο ρυθμό βελτίωσης στην κατάσταση στις ΗΠΑ", αλλά τώρα προβλέπουν ένα άλλο κύμα αυξανόμενων καθημερινών νέων λοιμώξεων ξεκινώντας από το δεύτερο μισό αυτού του μήνα - πιθανώς λόγω των νέων πιο μολυσματικών στελεχών του ιού.
Ωστόσο, "λόγω των συνεχιζόμενων εμβολιασμών των πιο ευάλωτων, οι αρνητικές συνέπειες αυτή τη φορά αναμένεται να μειωθούν σημαντικά."
Στην πραγματικότητα, το IHME αναμένει ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στις ΗΠΑ με το COVID-19 θα συνεχίσει να μειώνεται κάθε μέρα έως την 1η Ιουνίου, που είναι το τέλος του ορίζοντα πρόβλεψής τους.
IHME_models.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης