Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

HΠΑ: Η Tesla αγοράζει Βitcoins αξίας 1,5 δισ. δολ. και θα τα αποδέχεται ως μέσα πληρωμών

HΠΑ: Η Tesla αγοράζει Βitcoins αξίας 1,5 δισ. δολ. και θα τα αποδέχεται ως μέσα πληρωμών
Η αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εκτοξεύοντας την αγορά των κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα

Θετικά νέα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων η οποία το Σεπτέμβριο ξεπέρασε το 1 τρισ. δολ. καθώς η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 την αγορά 1,5 δισ. δολαρίων σε Βitcoins σύμφωνα με το αίτημα στην αμερικανική Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς (SEC), όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του CNBC.
Σύμφωνα με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η αγορά αυτής της ποσότητας των bitcoins έχει στόχο την «ενίσχυση της ευελιξίας και της ποικιλίας όσον αφορά τα μέσα πληρωμής, καθώς και τη μεγιστοποίηση των ταμειακών ροών της εταιρείας».
Στο αίτημά της προς τη ρυθμιστική αρχή επισημαίνει, ότι θα επιτρέψει την σταδιακή αποδοχή των Bitcoins ως μέσων πληρωμής, γεγονός το οποίο θα καταστήσει την Tesla την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία υιοθετεί αυτή την καινοτομία.

Ταμειακά αποθέματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk για επένδυση του 1,5 δισ. δολαρίων αφορά ένα μεγάλο μέρος των ταμειακών αποθεμάτων της αμερικανικής εταιρείας, το σύνολο των οποίων υπολογίζεται σε 19 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών.

Εκτόξευση της αγοράς

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Tesla, η αξία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος εκτινάχθηκε έως και 12%, φθάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 43.200 δολαρίων ενώ αργότερα προσέγγισε τα 44.000 δολ.
Από την πλευρά της, η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά τουλάχιστον 2% στην Wall Street πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

Ο ρόλος του Musk

Πάντως όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα του CNBC εγείρονται ερωτήματα όσον αφορά την σκοπιμότητα μιας σειράς πρόσφατων tweets του Musk, ο οποίος καλούσε τους χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να εμπιστευτούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση της αξίας τόσο του Bitcoin όσο και του Dogecoin.
Υπενθυμίζεται ότι πέραν της Tesla κι άλλες μεγάλες εταιρείες έχουν εμπλακεί με την αγορά των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες, όπως οι Fidelity Investments, Square και PayPal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης