Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή οδηγία καλύτερης εκπροσώπησης των φύλων στην αγορά εργασίας

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή οδηγία καλύτερης εκπροσώπησης των φύλων στην αγορά εργασίας
Το ΜέΡΑ 25 καλεί την κυβέρνηση και τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ να υιοθετήσουν την Οδηγία, για την βελτίωση της ίσης εκπροσώπησης των φύλων στην αγορά εργασίας

Το ΜέΡΑ 25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη, καλεί την κυβέρνηση και τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ να υιοθετήσουν την Οδηγία, για την βελτίωση της ίσης εκπροσώπησης των φύλων στην αγορά εργασίας θέτοντας ίσως και ακόμα υψηλότερους στόχους.
Με αφορμή σχετικό σημερινό δημοσίευμα, ο κ. Κριθαρίδης τονίζει ότι «φαίνεται , πως η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μαζί με Κυβερνήσεις χωρών όπως η Ουγγαρία του κ. Orban και η Πολωνία που ποινικοποιεί το δικαίωμα στις αμβλώσεις, μπλοκάρουν μια τέτοια οδηγία, ενώ ο Πρωθυπουργός κιόλας κρύβεται για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν δίνει διευκρινίσεις».
Φυσικά δεν μας προκαλεί εντύπωση, μιας και η ίδια Κυβέρνηση προωθεί την υποχρεωτική συνεπιμέλεια δήθεν για την "ισότητα των φύλων", εντείνοντας στην ουσία την ανισότητα, αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 και προσθέτει: «ως ΜέΡΑ25 και πανευρωπαϊκά ως DiEM25 που σε όλα τα όργανα μας έχουμε θεσπίσει ποσόστωση και έχουμε την μοναδική κοινοβουλευτική ομάδα στην Ευρώπη με πλειοψηφία γυναικών»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης