Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Δύο με τρεις μήνες ακόμα ο εγκλεισμός – Το Πάσχα η Ελλάδα τελείως διαφορετική

Βασιλακόπουλος: Δύο με τρεις μήνες ακόμα ο εγκλεισμός – Το Πάσχα η Ελλάδα τελείως διαφορετική
Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβριο η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ο εγκλεισμός λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού θα διαρκέσει δύο με τρεις μήνες ακόμα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως το Πάσχα, η Ελλάδα θα είναι μια τελείως διαφορετική χώρα.
«Η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή, ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο, καθώς, υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακριά.
Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες.
Το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα.
Το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η κοινωνία θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως έως το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι μικρότερη.
«Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει κορωνοϊό ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δε θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.
«Σαν πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος», τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε πως η εναλλασσόμενη εφαρμογή μέτρων οφείλεται στη συμπεριφορά των πολιτών, η οποία αλλάζει τελείως τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης