Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Αφαιρεί τουρκικά ονόματα σε δρόμους και τα αντικαθιστά με ελληνικά

Κύπρος: Αφαιρεί τουρκικά ονόματα σε δρόμους και τα αντικαθιστά με ελληνικά
Ο τουρκικός τύπος προκαλώντας μάλιστα επικαλείται ακόμη και το σύνταγμα της Δικοινοτικής Κυπριακής Δημοκρατίας για να δηλώσει ότι όλοι οι δημόσιοι χώροι και τα επίσημα έγγραφα πρέπει να συντάσσονται τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν σε δημοσιεύματα τους ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση αφαιρεί τα τουρκικά ονόματα δρόμων και τα αντικαθιστά με ελληνικά σε διάφορες γειτονιές.
Η κυβέρνηση της Κύπρου γράφει η Daily Sabah, άλλαξε το όνομα των οδών Piyale Paşa και Talat Paşa στη Λάρνακα και ζήτησε από τον Δήμο Λάρνακας να αφαιρέσει το όνομα της οδού Bozkurt.
Παράλληλα σκοπεύει να αντικαταστήσει το όνομα της οδού Istanbul με «Κωνσταντινούπολη», σύμφωνα με την Hürriyet.
Τον περασμένο μήνα, Αρμένιοι και Έλληνες υπέβαλαν αίτηση για αλλαγή του ονόματος της Λεωφόρου Talat Paşa στη δυτική πόλη της Πάφου, ισχυριζόμενοι ότι ο Talat Paşa ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές της λεγόμενης γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ο Δήμος Πάφου άλλαξε το όνομα της λεωφόρου σε Λεωφόρο Δικαιοσύνης με ομόφωνη απόφαση.

Τουρκική προκλητικότητα 

Ο τουρκικός τύπος προκαλώντας μάλιστα επικαλείται ακόμη και το σύνταγμα της Δικοινοτικής Κυπριακής Δημοκρατίας του 1963 ( το οποίο ο σημερινός Τουρκοκύπριος ηγέτης δηλώνει ότι είναι άκυρο), για να δηλώσει ότι όλοι οι δημόσιοι χώροι και τα επίσημα έγγραφα πρέπει να συντάσσονται τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά.
Την ίδια στιγμή στα Κατεχόμενα οι Τούρκοι έχουν αλλάξει όλα τα ονόματα των δρόμων ( μικρών και μεγάλων), τα ονόματα των πόλεων, χωριών καθώς και των επαρχιών, αφού απώτερο σχέδιο τους είναι η προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης