Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προς έγκριση δαπάνη 9 δισ. για την προμήθεια επιπλέον 635,1 εκατ. δόσεων εμβολίων

Γερμανία: Προς έγκριση δαπάνη 9 δισ. για την προμήθεια επιπλέον 635,1 εκατ. δόσεων εμβολίων

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag αναμένεται να εγκρίνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 την επιπλέον δαπάνη

Σχετικά Άρθρα

Tη δαπάνη επιπλέον ποσού σχεδόν 9 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Γερμανία με στόχο την προμήθεια έως 635,1 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθειας εμβολίων και εμβολιασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου το οποίο επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.
Να σημειωθεί ότι οι καθυστερήσεις στη διάθεση εμβολίων στην ΕΕ και η ανησυχία σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού δυσχεραίνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  στο στόχο τους να περιορίσουν την επέκταση της υγειονομικής κρίσης.
Τα προβλήματα οδήγησαν σε εντάσεις μεταξύ Βρυξελλών και Βερολίνου όσον αφορά τις συμβάσεις που υπεγράφησαν με τις φαρμακευτικές.

Δαπάνες

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η υφυπουργός Οικονομικών Bettina Hagedorn καλεί με επιστολή της τους βουλευτές να εγκρίνουν το αίτημα του υπουργού Υγείας Jens Spahn για τη δαπάνη επιπλέον 6,22 δισ. ευρώ με στόχο την προμήθεια περισσότερων δόσεων εμβολίων.
Πρόκειται για ποσό επιπλέον των 2,66 δισ. ευρώ που έχουν ήδη δεσμευτεί στον προϋπολογισμό του 2021 για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19.

Η επιστολή

Πηγή στον κυβερνητικό συνασπισμό δήλωσε στο Reuters, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ότι η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου αναμένεται να εγκρίνει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, την επιπλέον δαπάνη.
«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η απόκτηση εμβολίων κατά της Covid-19 έχει θεμελιώδη σημασία προκειμένου να θέσουμε υπό έλεγχο την πανδημία», επισημαίνει η Hagedorn στην επιστολή της προς τους βουλευτές.
Επιπλέον, ένα ευρύ φάσμα εμβολίων απαιτείται ώστε η Γερμανία να έχει αποτελεσματιούς εμβολιασμούς και αρκετές δόσεις για τις διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, και για το ενδεχόμενο που δεν εγκριθούν όλα τα εμβόλια», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης