Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με αντίποινα «απειλούν» την Αυστραλία οι Google - Facebook για το νομοσχέδιο στα ΜΜΕ

Με αντίποινα «απειλούν» την Αυστραλία οι Google - Facebook για το νομοσχέδιο στα ΜΜΕ
Η Google αναφέρει ότι θα αποσύρει τη μηχανή αναζήτησής της από τη χώρα, όπου έχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 94,5%
Σχετικά Άρθρα

Google και Facebook απειλούν ότι θα περιορίσουν τις υπηρεσίες τους στην Αυστραλία αν περάσει το νέο της νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, η Google αναφέρει ότι θα αποσύρει τη μηχανή αναζήτησής της από τη χώρα, όπου έχει μερίδιο αγοράς της τάξης του 94,5%.
Από την πλευρά της, η Facebook έχει απειλήσει ότι θα σταματήσει να επιτρέπει στους Αυστραλούς να μοιράζονται ειδήσεις σε τοπικά ή διεθνή νέα στο κοινωνικό δίκτυο αλλά και στο Instagram, αν ψηφιστεί ο επίμαχος νόμος.

Τι προβλέπει

Το νομοσχέδιο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εισήχθη στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο (2020) και προβλέπει ότι oι ψηφιακές πλατφόρμες θα πληρώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους εκδότες για να συνδέουν το περιεχόμενό τους σε ροές ειδήσεων ή αποτελέσματα αναζήτησης.
Αν οι δυο πλευρές δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία, διαμεσολαβητές που θα ορίζονται από το κράτος θα μπορούν να αποφασίζουν για το ύψος του τιμήματος.
Η Αυστραλία δεν θέλει για κανένα λόγο να δει τους δυο τεχνολογικούς κολοσσούς να αποχωρούν από την αγορά της Αυστραλίας, περιμένει ωστόσο, να τους δει να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, όπως είπε ο υπουργός επικοινωνιών της χώρας, Paul Fletcher, μιλώντας στο CNBC.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης