Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πώς θα γίνεται η αγορά ενός μοντέλου Tesla με Bitcoin – Ποιες αλλαγές έρχονται στις συναλλαγές

Πώς θα γίνεται η αγορά ενός μοντέλου Tesla με Bitcoin – Ποιες αλλαγές έρχονται στις συναλλαγές

Τα διαφορετικά μοντέλα ψηφιακών πληρωμών που ήδη χρησιμοποιούνται και η καινοτομία που επιθυμεί να εισαγάγει η εταιρεία του Elon Μusk

Σχετικά Άρθρα

Η Tesla επιθυμεί να δώσει σύντομα τη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώσουν για τα ηλεκτροκίνητα της οχήματά της με bitcoin, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, μια κίνηση που θα μπορούσε να επεκτείνει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα για συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο δίνει οδηγίες προς ναυτιλλομένους για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021. 
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι παρόλο που το bitcoin έχει καταστεί περισσότερο οικείο στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως επενδυτικό προϊόν και όχι ως μέσον πληρωμής.

Καινοτομία

Μία μικρή ομάδα γνωστών εταιρειών έχουν επιτρέψει στους πελάτες τους να κάνουν αγορές μέσω bitcoin μέσω επεξεργαστών τρίτων, αλλά η Tesla επιθυμεί την απ’ ευθείας αγορά μέσω bitcoin ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ενσωμάτωση του κρυπτονομίσματος στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό της - γεγονός που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Ως γνωστόν, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την αγορά bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εκκαθάριση πληρωμών

Εάν οι πελάτες αγοράσουν τα μοντέλα της Tesla με bitcoin, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να εκκαθαρίσει αυτές τις πληρωμές αμέσως - ένδειξη ότι η Tesla θα διατηρήσει ως ρευστότητα ένα μέρος των κρυπτομισμάτων προκειμένου να ολοκληρώνονται οι συναλλαγές.
Εκπρόσωπος της Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μετατροπή

Εάν η Tesla αποδεχθεί πληρωμές μέσω bitcoin όπως το κάνουν άλλες εταιρείες, οι πελάτες θα μεταφέρουν τα bitcoin από τα «ψηφιακά πορτοφόλια» τους σε μια άλλη ψηφιακή οντότητα που τα μετατρέπει σε, λόγου χάρη, σε δολάρια και στέλνει το ποσό στην Tesla.
Για παράδειγμα, εταιρείες όπως η AT&T και η Microsoft έχουν αποδεχθεί bitcoin μέσω του BitPay, ενός επεξεργαστή πληρωμών μέσω κρυπτονομισμάτων.
Η BitPay έχει διευκολύνει τις πληρωμές στα πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά δεν συνεργάζεται με την Tesla μέχρι στιγμής.

Ειδικές κάρτες

Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αγοράσουν αγαθά από εμπόρους που δεν έχουν αποδεχτεί τις συναλλαγές μέσω bitcoin χρησιμοποιώντας ειδικές κάρτες πληρωμών που μετατρέπουν το κρυπτονόμισμα σε δολάρια ΗΠΑ πριν από κάθε συναλλαγή.
Ο οπαδός του ψηφιακού νομίσματος, ο Mason Borda, δήλωσε στο Reuters ότι αγόρασε ένα Tesla Model 3 το 2016 χρησιμοποιώντας bitcoin μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Shakepay.
Του επιτράπηκε να «φορτώσει» μια πιστωτική κάρτα μίας χρήσης με την αξία του οχήματος σε bitcoin ενώ η Tesla έλαβε το ποσόν σε μετρητά.

Το ρίσκο

Ο Borda, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού κρυπτογράφησης TokenSoft, δήλωσε ότι προς λύπη του η κίνηση της Tesla εκτόξευσε τις τιμές των bitcoins.
Όταν η Borda αγόρασε το αυτοκίνητο, κάθε bitcoin αξίζει περίπου 400 δολ.
Ωστόσο, από τη Δευτέρα, αξίζει πάνω από 44.000 δολ.
Αυτό σημαίνει ότι τα 130.000 δολάρια που δαπανήθηκαν για την αγορά του Model 3 θα αξίζουν περισσότερα από 14 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin σήμερα.
«Συνιστώ να μην αγοράζουν οι πολίτες αντικείμενα μεγάλης αξίας με bitcoin», είπε.
Αν η τιμή του κρυπτονομίσματος ανέβει δραστικά τότε θα εξαλειφθούν τα όποια οφέλη, υπογράμμισε.

Αστάθεια

Η Tesla ενδέχεται εξαλείψει του ενδιάμεσους και να δημιουργήσει το δικό του σύστημα επεξεργασίας των ψηφιακών συναλλαγών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποδοχή bitcoin και την εκκαθάριση των πληρωμών όποτε το επιλέξει η διοίκηση, σύμφωνα με τους ειδικοί.
Αυτό θα ήταν ένα ασυνήθιστο βήμα, επειδή το bitcoin είναι τόσο ασταθές: ακόμη και ο «γίγαντας» στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών PayPal, ο οποίος αναμένει να εντάξει κρυπτονομίσματα στο δίκτυό του έως τα μέσα του έτους, θα εκκαθαρίζει τις συναλλαγές μέσω της Paxos Trust Company - που σημαίνει ότι ούτε ο έμπορος ούτε το PayPal θα διακρατούν τα κρυπτονομίσματα.

 Αστάθεια

Η Tesla ενδέχεται εξαλείψει τους ενδιάμεσους και να δημιουργήσει το δικό της σύστημα επεξεργασίας ψηφιακών συναλλαγών το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποδοχή bitcoin και την εκκαθάριση των πληρωμών όποτε το επιλέξει η διοίκηση, σύμφωνα με τους ειδικοί.
Αυτό θα ήταν ένα ασυνήθιστο βήμα, επειδή το bitcoin είναι τόσο ασταθές: ακόμη και ο «γίγαντας» στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών PayPal Holdings, ο οποίος αναμένει να εντάξει κρυπτονομίσματα στο δίκτυό του έως τα μέσα του έτους, θα διευθετήσει συναλλαγές μέσω της Paxos Trust Company - που σημαίνει ότι ούτε ο έμπορος ούτε το PayPal θα διακρατούν τα κρυπτονομίσματα.

Ο ρόλος του Musk

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο οποίος βοήθησε επίσης στo λαμσάρισμα του PayPal, εξέφρασε ενθουσιασμό για τα κρυπτονομίσματα στο διαδίκτυο και οι πηγές της βιομηχανίας λένε ότι έχει την τεχνογνωσία για την κατασκευή της απαιτούμενης υποδομής για την εκκαθάριση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Εάν η Tesla ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική, οι πελάτες θα μεταφέρουν άμεσα τα bitcoins στο σύστημα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η εταιρεία πιθανότατα θα πρέπει να ορίσει μια εγγυημένη ισοτιμία του κρυποτονομίσματος στους πελάτες της για πολύ βραχύ χρονικό διάστημα, δήλωσε ο πρόεδρος της CoinShares, Danny Masters.
«Πιθανότατα θα συνεχίσουν να τιμολογούν τα μοντέλα της Tesla σε δολάρια και στη συνέχεια να λένε:
«Στείλτε μας δολάρια ή εάν μας στείλετε bitcoin η τιμή θα ισχύσει για πέντε λεπτά (σ.σ. βάσει συγκεκριμένη ισοτιμίας με το δολάριο)», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης