Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Kim Jong Un συνέχισε κανονικά το 2020 το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων

Ο Kim Jong Un συνέχισε κανονικά το 2020 το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων
Η Βόρεια Κορέα διατήρησε και ανέπτυξε το πυρηνικό της πρόγραμμα και το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων μέσα στο 2020

Η Βόρεια Κορέα διατήρησε και ανέπτυξε το πυρηνικό της πρόγραμμα και το πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων μέσα στο 2020 παραβιάζοντας τις διεθνείς κυρώσεις, ενώ τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτήθηκαν από ποσά περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με μία εμπιστευτική αναφορά του ΟΗΕ, σύμφωνα με το Reuters.
Την αναφορά συνέταξαν ανεξάρτητοι φορείς που παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής των κυρώσεων και οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Πιονγιάνγκ «παρήγαγε υλικό πυρηνικής σχάσης, διατήρησε πυρηνικές υποδομές και αναβάθμισε τις υποδομές των βαλλιστικών της πυραύλων" ενώ συνέχισε να αναζητάει από το εξωτερικό υλικά, αλλά και τεχνολογίες για τα προγράμματα αυτά.
Η ετήσια αναφορά προς την επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα, έρχεται στη δημοσιότητα μερικές εβδομάδες μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον J. Biden.
Ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει μία νέα προσέγγιση στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένης μίας πλήρους επανεξέτασης με συμμάχους "σχετικά με τις επιλογές συνέχισης της άσκησης πίεσης, αλλά και το ενδεχόμενο μελλοντικής διπλωματικής δράσης».
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump συναντήθηκαν τρεις φορές το 2018 και το 2019, αλλά απέτυχαν να σημειώσουν πρόοδο όσον αφορά την απαίτηση της Ουάσινγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, καθώς και την απαίτηση της Βόρειας Κορέας για τον τερματισμό των κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης