Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για πεζοπορία στο Πήλιο - Τους κατήγγειλε η... σύζυγος στην Αστυνομία

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για πεζοπορία στο Πήλιο - Τους κατήγγειλε η... σύζυγος στην Αστυνομία
Tην καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η ίδια η σύζυγος ενός από τους πεζοπόρους γιατί δεν ήθελε να μένει μόνη της τις Κυριακές, ενώ φοβόταν και την πιθανότητα ο άνδρας της να μολυνθεί από τον ιό
Σχετικά Άρθρα

Μια σύζυγος κατήγγειλε τον άνδρα της για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα και σε όλους τους άλλους πεζοπόρους του Πηλίου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, Κώστας Παλάντζας συνελήφθη από την Αστυνομία και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί οργάνωσε, πεζοπορία στη Μακρινίτσα.

Δεν ήθελε να μείνει μόνη τις Κυριακές

Tην Τρίτη (9/2), έγινε γνωστό ότι την καταγγελία στην Αστυνομία έκανε η ίδια η σύζυγος ενός από τους πεζοπόρους γιατί δεν ήθελε να μένει μόνη της τις Κυριακές, ενώ φοβόταν και την πιθανότητα ο άνδρας της να μολυνθεί από τον ιό.
Έτσι, δεν δίστασε να καταγγείλει στην Αστυνομία τον σύζυγό της, τους υπόλοιπους περιπατητές και τον Κώστα Παλάντζα, ο οποίος ως διοργανωτής της πεζοπορίας την πλήρωσε πιο ακριβά από όλους.
Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν 5.000 ευρώ, ενώ οι άλλοι καλούνται να πληρώσουν 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.
Ο ίδιος δηλώνει πως όταν ξεκίνησε η περιπέτεια με τον Covid-19, εδώ και ένα χρόνο, ο Σύλλογος έθεσε σα στόχο να μη γίνει κανένας, άθελά του, αιτία μετάδοσης του ιού.
Γι΄αυτό διακόπηκε κάθε ομαδική δράση, πριν καν χρειαστεί να θεσμοθετηθεί το μέτρο.
Επίσης, στόχος ήταν να μην εγκαταλείψει ούτε ένας από τον Σύλλογο την ατομική άθληση και την άσκηση.
«Γι’ αυτό δεν επιλέξαμε την “εύκολη λύση” της διακοπής των πάντων, αλλά κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συνέχιση όλων.
«Πάντα, αποκλειστικά και μόνο σε ατομικό επίπεδο.
«Όπως κάναμε και χθες, στην ατομική πεζοπορία Μακρινίτσα – Χάνια – Δυτικό Καταφύγιο κ.α., διάρκειας για εμένα 9 ωρών», αναφέρει.
Σύμφωνα με τον Κ. Παλάντζα, άλλοι αθλητές έκαναν 7 ώρες, άλλοι 10 ώρες πεζοπορία.
«Άλλος γύρισε στα μισά της διαδρομής και όποιος ασχολείται με τη δραστηριότητα ξέρει πως και να θέλεις να κινηθείς σε συνάθροιση, είναι αδύνατο.
«Οι ειδικοί δεν ξέρουν ότι και να θέλεις να κάνεις ομαδική πεζοπορία, δεν γίνεται λόγω της στενότητας των μονοπατιών, ενώ αγνοούν και ότι στις πεζοπορίες είναι υποχρεωτικό να κινούνται αρκετά άτομα για λόγους ασφαλείας σε απόσταση πχ ενός χιλιομέτρου, με συνέπεια να μας αναγκάζουν να πορευόμαστε μόνοι, θέτοντας κάθε φορά σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά μας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης