Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία (Έρευνα): Το 70% των πολιτών φοβάται τις οικονομικές συνέπειες τoυ κορωνοϊού

Γερμανία (Έρευνα): Το 70% των πολιτών φοβάται τις οικονομικές συνέπειες τoυ κορωνοϊού
Η αβεβαιότητα τρομάζει το 51% των Γερμανών πολιτών και το 65% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τη βία και την εγκληματικότητα
Σχετικά Άρθρα

Το 70% των πολιτών ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού όπως προκύπτει από την ετήσια «Έκθεση Ασφάλειας 2021» που παρουσιάστηκε σήμερα στο Βερολίνο.
Οι ανησυχίες και οι φόβοι των Γερμανών πολιτών έχουν αλλάξει ριζικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε αντίθεση με πέρυσι- δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο ο φόβος του πολέμου, της τρομοκρατίας και της φτώχειας στα γηρατειά.
Από την έκθεση, η οποία συντάσσεται κάθε χρόνο από το ερευνητικό ινστιτούτο Άλενσμπαχ από κοινού με το «Κέντρο Στρατηγικής και Ανώτερης Διοίκησης», προκύπτει επίσης ότι κάθε δεύτερος πολίτης έχει μια αόριστη ανησυχία για νέους, μη συγκεκριμένους, απρόβλεπτους κινδύνους του μέλλοντος.

Η αβεβαιότητα τρομάζει το 51%

Όταν ρωτήθηκαν τι τους ανησυχεί αυτήν τη στιγμή, το 51% των συμμετασχόντων στην έρευνα απάντησε «η γενική αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».
Πέρυσι είχε δώσει τέτοια απάντηση περίπου το 32% των ερωτηθέντων.
Εκτός από αυτήν την -αόριστη- ανησυχία, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το ανησυχεί η βία και η εγκληματικότητα.
Η κλιματική αλλαγή δεν παίζει πλέον τον ίδιο ρόλο για τους Γερμανούς πολίτες- ίσως επίσης επειδή ο κορωνοϊός έχει γίνει ένας σημαντικός νέος παράγοντας ανησυχίας.
Ενώ πέρυσι τον Ιανουάριο ανησυχούσε πολύ για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής το 61% των ερωτηθέντων πολιτών, φέτος την άποψη αυτή εξέφρασε μόνο το 54% των συμμετασχόντων στην έρευνα.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης παράτασης των μέτρων...

Υπενθυμίζεται, πως η καγκελάριος, Angela Merkel, αναμένεται να ανακοινώσει ότι η Γερμανία θα παρατείνει το lockdown μέχρι τις 14 Μαρτίου εν μέσω ανησυχιών για τα νέα στελέχη του κορωνοϊού.
Στο προσχέδιο της ανακοίνωσης περιγράφονται τα σχέδια της Merkel και των κρατικών αξιωματούχων να διατηρήσουν το lockdown και να παροτρύνουν τους πολίτες να διατηρήσουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, καταργώντας  σταδιακά ορισμένους περιορισμούς τις επόμενες εβδομάδες.
Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τη γερμανική ηγεσία, αν και το ομοσπονδιακό σύστημα της χώρας περιμένει από τα μεμονωμένα κράτη να είναι σε θέση να αποφασίσουν πώς θα το κάνουν.
Το άνοιγμα των καταστημάτων και των ξενοδοχείων θα μπορούσε να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα σε περιοχές όπου το ποσοστό μόλυνσης είναι επίσης χαμηλό.
Οι περιορισμοί θα έπρεπε να λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου.
Όμως, υπάρχουν ανησυχίες στη Γερμανία για την εξάπλωση πιο μεταδοτικών παραλλαγών του ιού, ιδιαίτερα για τη βρετανική μετάλλαξη που ανακαλύφθηκε το περασμένο φθινόπωρο.
Ωστόσο, ο καθημερινός αριθμός νέων μολύνσεων στη Γερμανία μειώνεται εν μέσω του συνεχιζόμενου lockdown της δημόσιας ζωής σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο οργανισμός δημόσιας υγείας, το Ινστιτούτο Robert Koch, ανέφερε 8.072 νέες περιπτώσεις κοροναϊού σήμερα και 813 θανάτους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των λοιμώξεων σε περίπου 2,3 εκατομμύρια και τον αριθμό των θανάτων σε 62.969.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης