Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν 300 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν πυρηνικά όπλα

ΟΗΕ: Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν 300 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν πυρηνικά όπλα
Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης αναπτύξει εμβόλια για τον κορωνοϊό, χρησιμοποιώντας δεδομένα που έχει πάρει από ξένους επιστήμονες, αναφέρουν οι  εκθέσεις
Σχετικά Άρθρα

Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν πυρηνικά όπλα, όπως έκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η χώρα φέρεται να έκλεψε «εικονικά περιουσιακά στοιχεία» αξίας περίπου 316,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020, σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Η έκθεση

Οι επιθέσεις της Βόρειας Κορέας στον κυβερνοχώρο και σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δημιούργησαν τους πόρους για τα προγράμματα ανάπτυξης όπλων, ισχυρίστηκε η επιτροπή.
Η έκθεσή της πρόσθεσε ότι εμφάνισε νέα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, μεσαίας εμβέλειας, υποβρύχιας εκτόξευσης και διηπειρωτικών πυραύλων σε στρατιωτικές παρελάσεις.
«Ανακοίνωσε την προετοιμασία για τη δοκιμή και την παραγωγή νέων κεφαλών βαλλιστικών πυραύλων και την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων, αναβαθμίζοντας την υποδομή τους», περιγράφει η έκθεση, η οποία σημειώνει επίσης ότι η Βόρεια Κορέα μπόρεσε να αποφύγει κυρώσεις, να αναπτύξει τα όπλα της, να εισάγει παράνομα επεξεργασμένο πετρέλαιο, να έχει πρόσβαση σε διεθνή τραπεζικά κανάλια και να διεξάγει «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

Πρόσθεσε ότι η «συνολική κλοπή εικονικών περιουσιακών στοιχείων της Βόρειας Κορέας από το 2019 έως το Νοέμβριο του 2020 αποτιμάται σε περίπου 316,4 εκατομμύρια δολάρια», αναφέρει ο Independent.
Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Kim Yong-Un τον περασμένο μήνα μίλησε για την ενίσχυση του «πυρηνικού αποτρεπτικού παράγοντα» της χώρας του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος.
Ωστόσο, η χώρα εξακολούθησε να δοκιμάζει όπλα και να ξεπλένει κλεμμένα κρυπτονομίσματα.
Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης αναπτύξει εμβόλια για τον κορωνοϊό, χρησιμοποιώντας δεδομένα που έχει πάρει από ξένους επιστήμονες, αναφέρουν οι εκθέσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης