Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H BlackRock ποντάρει στο ελληνικό χρηματιστήριο για το 2021, στην 3η θέση των επενδυτικών επιλογών

H BlackRock ποντάρει στο ελληνικό χρηματιστήριο για το 2021, στην 3η θέση των επενδυτικών επιλογών
Στις προτιμήσεις της BlackRock η Eλλάδα
Σχετικά Άρθρα

Στις προτιμήσεις της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, συμπεριλαμβάνεται για το 2021 η Ελλάδα και ειδικότερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Όπως υποστηρίζει, το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί ένα καλό «στοίχημα», καθώς ο τουρισμός και οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι ζήτημα χρόνου να ανακάμψουν.
Το fund «βλέπει» πως υπάρχει γενικότερα δυναμική, λαμβανομένου υπόψη πως η χαλαρή νομισματική πολιτική συνεχίζεται, όπως και τα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης (Ταμείο Ανάκαμψης).
Πέρα από τα παραπάνω, οι εμβολιασμοί είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν την αύξηση των εταιρικών κερδών στην περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020, το fund έχει αυξήσει την έκθεσή του στην Ελλάδα στο 9,6% (η τρίτη μεγαλύτερη τη τάξει μεταξύ των προτιμήσεων του επενδυτικού βραχίονα για την «αναδυόμενη Ευρώπη»).

Αναδυόμενες αγορές

Οι αποτιμήσεις και η παρουσία των επενδυτών σε αναδυόμενες ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν «εξαιρετικά χαμηλές», επομένως είναι καιρός οι επενδυτές να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτήν την κατηγορία μετοχών, δήλωσε ο Chris Colunga, συνδιευθυντής του ταμείου αναδυόμενης Ευρώπης της BlackRock, ύψους 617 εκατομμυρίων ευρώ (748 εκατομμύρια δολάρια).
Οι δαπάνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για βιώσιμες υποδομές αναμένεται να τροφοδοτήσουν τη ρευστότητα στην Ανατολική Ευρώπη, πρόσθεσε.
«Καθώς μπαίνουμε στο 2021, ο συνδυασμός ισχυρής ρευστότητας, χαλαρών οικονομικών συνθηκών και υψηλών επιπέδων διαθέσιμου εισοδήματος προσφέρεται για την αύξηση των κερδών, σε μια περίοδο που το εμβόλιο προσφέρει ελπίδα για την εξομάλυνση της ζήτησης», ανέφερε ο Colunga.
2.JPG
Όπως ανέφερε η BlackRock, έχει μειώσει την έκθεσή της στη Ρωσία (όπου έχει τοποθετήσει τα περισσότερα κεφάλαιά της) καθώς η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης Putin με τη Δύση συμβάλλει αρνητικά στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.
Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης καταδίκασαν τη Ρωσία για τη φυλάκιση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Alexey Navalny, ο οποίος καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε αφού δηλητηριάστηκε.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, η BlackRock θα συνεχίσει να επενδύει σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τράπεζες – τομείς στους οποίους οι καμπύλες απόδοσης αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης