Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κεντρική Τράπεζα Καναδά: Η πανδημία κατέστησε επείγουσα ανάγκη την υιοθέτηση ψηφιακού νομίσματος

Κεντρική Τράπεζα Καναδά: Η πανδημία κατέστησε επείγουσα ανάγκη την υιοθέτηση ψηφιακού νομίσματος

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Τράπεζας του Καναδά, Tim Lane αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκτόξευση του Bitcoin και τα σχέδια του Καναδά

Σχετικά Άρθρα
Η πανδημία έχει προκαλέσει επείγουσα ανάγκη στην ανάπτυξη ψηφιακού νομίσματος σύμφωνα με την Τράπεζα του Καναδά και η σχετικά απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί νωρίτερα από ό, τι, δήλωσε ανώτερος υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της τράπεζας, αν και σημείωσε ότι η υιοθέτηση ενός ψηφιακού νομίσματος δεν αποτελεί μονόδομο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2021.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Τράπεζας του Καναδά, Tim Lane, δήλωσε επίσης ότι, ενώ η πανδημία έχει ενισχύσει τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, οι πρόσφατες αυξήσεις των τιμών του μοιάζουν με «κερδοσκοπική φούσκα» και η εν λόγω αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν αναμένεται να υποκαταστήσει τα πραγματικά νομίσματα.

Οι συνθήκες

«Επί μακρόν, η Τράπεζα του Καναδά αναλύει ποιες περιστάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Καναδά να αποφασίσει να εκδώσει ένα ψηφιακό νόμισμα.
Η πανδημία μπορεί να μας φέρει νωρίτερα από ό,τι είχαμε προβλέψει στο σημείο να λάβουμε την απόφαση», δήλωσε ο Lane, επισημαίνοντας την αυξανόμενη αποστασιοποίηση από την χρήση μετρητών στον Καναδά και την άνοδο των κρυπτονομισμάτων.

Χρονοδιάγραμμα

Αλλά ενώ η πανδημία είχε επιταχύνει το έργο της κεντρικής τράπεζας για να προετοιμαστεί για την ημέρα που θα μπορούσε να ξεκινήσει το λεγόμενο ψηφιακό νόμισμα, ο Lane κατέστησε σαφές ότι η στιγμή δεν είχε φτάσει ακόμη.

Μονόδρομος

«Σε μια ομιλία ... πριν από ένα χρόνο, διατύπωσα την προκαταρκτική μας άποψη: δεν αντιμετωπίζαμε την ανάγκη για ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας εκείνη την εποχή», δήλωσε ο Lane.
«Ένα χρόνο αργότερα, η άποψή μας παραμένει αμετάβλητη: το ψηφιακό νόμισμα δεν είναι σε καμία περίπτωση μονόδρομος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης