Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στις 793.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Στις 793.000 οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
Οι αιτήσεις για παροχή του επιδόματος μειώθηκαν ελάχιστα κατά 19.000
Σχετικά Άρθρα

Στις 793.000 έπεσαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις Ηνωμένες πολιτείες σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας της χώρας για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Φεβρουαρίου 2021.
Οι αιτήσεις για παροχή του επιδόματος μειώθηκαν ελάχιστα κατά 19.000, μετά από μια ανοδική αναθεώρηση της προηγουμένης περιόδου.
Ο ρυθμός αιτήσεων για παροχές έχει επιβραδυνθεί μεν σημαντικά από την προηγούμενη περίοδο (μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020) ωστόσο παραμένει σε υψηλό επίπεδο.
Επιπλέον, σε μη προσαρμοσμένη βάση, οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 36.534 στις 813.145.
Et8vbtwXAAMOVQx.png

bfmA10A.jpgbfmD5A0.jpg


Powell (Fed): Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ απέχει από την πλήρη ανάκαμψη - Τα επιτόκια παραμένουν στο 0%


Τη συνηθισμένη ζοφερή προοπτική του για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ επανέλαβε εχθές (10/2) σε δηλώσεις του στο Economic Club της Νέας Υόρκης ο Jerome Powell.
Ο πρόεδρος της Fed  υπογράμμισε τη δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να μειώσει την ανεργία στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από την πανδημία, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο να υπάρξει υψηλός πληθωρισμός ή αστάθεια στη χρηματοπιστωτική αγορά.
«Παρά την εκπληκτική ταχύτητα ανάκαμψης, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από μια ισχυρή αγορά εργασίας.
Ο δείκτης της ανεργίας, από μόνος του, υποτιμά δραματικά την πραγματική ζημία, η οποία είναι η χειρότερη από το 1948» τόνισε.
Επανέλαβε δε την άποψή του ότι «μια υπομονετική νομισματική πολιτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της αγοράς» αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιστροφή της οικονομίας σε μια υγιή κατάσταση, στην οποία οι εργαζόμενοι –ιδιαίτερα οι χαμηλού εισοδήματος– θα μπορούν να βρουν θέσεις απασχόλησης
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε το αίτημά του για περισσότερη δημοσιονομική στήριξη, λέγοντας ότι η νομισματική πολιτική από μόνη της δεν είναι αρκετή για να αποκαταστήσει τις πληγές που άφησε ο κορωνοϊός.
«Απαιτείται δέσμευση απ’ όλη την κοινωνία, με συνεισφορές από κυβερνητικό και ιδιωτικό τομέα» υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης