Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επέλαση του bitcoin - Στο παράδειγμα της Tesla και το Twitter, ενώ η BNY Mellon ανοίγει λογαριασμούς καταθέσεων

Η επέλαση του bitcoin - Στο παράδειγμα της Tesla και το Twitter, ενώ η BNY Mellon ανοίγει λογαριασμούς καταθέσεων
Η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ θα δέχεται πλέον το bitcoin σε καταθετικό λογαριασμό
Σχετικά Άρθρα

Ο Elon Musk έδωσε προφανώς το σύνθημα για μετατροπή μέρους του ταμειακού αποθεματικού της Tesla, ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε bitcoin, και το Twitter σκέφτεται να τον ακολουθήσει.
Ο Chief Financial Officer του Twitter, δήλωσε πως ο όμιλος εξετάζει εάν θα μετατρέψει μέρος των αποθεματικών κεφαλαίων του στο Bitcoin.
Την ίδια ώρα, η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ, η BNY Mellon ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε πελάτες της τη δυνατότητα να ανοίξουν καταθετικούς λογαριασμούς σε bitcoin.
bfm5A8D.jpg
Οι επενδύσεις της Tesla

Η Tesla αναμένεται να αρχίσει να δέχεται bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα της στο εγγύς μέλλον, η αναφορά αυτή σε συνδυασμό με τις επενδύσεις 1,5 δισεκ. δολαρίων έχουν οδηγήσει σε νέο ράλι το Bitcoin.
Η Tesla η εταιρία ηλεκτρονικών αυτοκινήτων επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη δημοφιλή κρυπτογράφηση, τον Ιανουάριο 2021 και σκοπεύει να αρχίσει να αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής στο εγγύς μέλλον.
Τον Ιανουάριο του 2021, ενημερώσαμε την επενδυτική μας πολιτική για να μας παρέχουμε περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων των μετρητών μας.
Η Tesla δεν είναι η πρώτη εταιρεία που μετατρέπει ένα μέρος των μετρητών της σε bitcoin, με την MicroStrategy να υιοθετεί αυτήν την πολιτική τον περασμένο χρόνο.
Μπορούμε να επενδύσουμε ένα μέρος των μετρητών σε ορισμένα εναλλακτικά αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, του χρυσού, των κεφαλαίων ανταλλαγής χρυσού και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθεί το Twitter

Το Twitter εξετάζει, στο μεταξύ, εάν θα μετατρέψει μέρος των αποθεματικών κεφαλαίων του σε bitcoin.
Τα αποθεματικά του Twitter ανέρχονταν στα 7,68 δισ.
Σύμφωνα με τον CFO, Ned Segal, θα αξιολογηθεί επίσης το κατα πόσο οι εργαζόμενοι της και οι συνεργάτες της θα ενδιαφέρονταν να πληρώνονται με bitcoin.

Καταθέσεις σε bitcoin δέχεται η BNY Mellon

Η παλαιότερη τράπεζα των ΗΠΑ θα δέχεται πλέον το bitcoin σε καταθετικό λογαριασμό, καθώς ζητήθηκε από πελάτες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
«Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία γίνονται mainstream», δήλωσε ο Roman Regelman, διευθύνων σύμβουλος της BNY Mellon.
Η ανακοίνωση της BNY Mellon σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μία από τις μεγάλες τράπεζες παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για τη μεταχείριση των ψηφιακών νομισμάτων ως οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Η BNY Mellon σκοπεύει να ξεκινήσει να προσφέρει αυτές τις δυνατότητες αργότερα φέτος.

Mastercard: Θα κάνουμε ψώνια με κρυπτονομίσματα εντός του 2021

H Mastercard σχεδιάζει να δώσει στους εμπόρους την επιλογή να λαμβάνουν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα αργότερα εντός του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του coindesk την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.
Σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα, το σύστημα συναλλαγών θα «βλέπει» τις πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα των πελατών της Mastercard η οποίες θα εκκαθαρίζονται με τη μορφή κρυπτονομισμάτων στα συνεργαζόμενα εμπορικά καταστήματα.
Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει π
οια ψηφιακά νομίσματα σκοπεύει να υποστηρίξει είτε σε ποιες περιοχές του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης