Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Angela Merkel και η Theresa May είναι δύο αποτυχημένες

Trump: Η Angela Merkel και η Theresa May είναι δύο αποτυχημένες
Ο Macron δεν πρόφτασε να απαντήσει…
 
Σχετικά Άρθρα

«Αποτυχημένες» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel, αλλά και την πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, σύμφωνα με όσα μαρτυρεί ο πρώην Γάλλος διπλωματικός αξιωματούχος, Gérard Araud.
Σε μια συνέντευξη για το ντοκιμαντέρ του BBC «Ο Trump κατακτά τον κόσμο», ο Araud είπε ότι ο Trump είχε ρωτήσει τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron τι σκέφτηκε για τη Merkel και τη May, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι για τους εορτασμούς της Ημέρας της Βαστίλης το 2017.
Ωστόσο ο Macron δεν πρόφτασε να απαντήσει, καθώς ο Trump πετάχτηκε χαρακτηρίζοντάς τες «αποτυχημένες».
Φυσικά, ο Macron δεν απάντησε τίποτε.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Trump αναφερόταν στη May και τη Merkel με τέτοιους είδους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με τον Guardian να επικαλείται ανώνυμους πρώην Ευρωπαίους διπλωμάτες και αξιωματούχους που δήλωσαν ότι είχαν ακούσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να αναφέρεται στις δύο ηγέτιδες με αυτόν τον τρόπο.
Ο François Hollande επίσης είπε ότι ο Trump τον είχε καλέσει τον Ιανουάριο του 2017, όταν ήταν ακόμη Γάλλος πρόεδρος, για να του ζητήσει συμβουλές σχετικά με τους διορισμούς του Υπουργικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον Hollande, ο πρώην πρόεδρος είπε:
«Κύριε Πρόεδρε, έχετε μεγάλη εμπειρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για τη συγκρότηση της ομάδας μου στον Λευκό Οίκο;».
«Νόμιζα ότι ήταν απλώς ευγενικός, ήταν εξωφρενικό.
Φανταστείτε να τηλεφωνώ στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama και να του πω “Γνωρίζετε καλά τη Γαλλία, ποιον πρέπει να διορίσω σύμβουλό μου;» δήλωσε σαρκαστικά ο Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης