Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reds: Υπό διερεύνηση η ακύρωση της πώλησης του ακινήτου στη Ρουμανία

Reds: Υπό διερεύνηση η ακύρωση της πώλησης του ακινήτου στη Ρουμανία

Μετά την αλλαγή διοίκησης της Ηλέκτωρ σειρά παίρνει η άλλη θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ, Reds

Σχετικά Άρθρα

Μετά την αλλαγή διοίκησης της Ηλέκτωρ σειρά παίρνει η άλλη θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ, Reds.
Στις 5 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Reds, με θέμα την ανάκληση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι τα πρόσωπα στην θυγατρική του Ομίλου θα αλλάξουν στο σύνολο τους, ένα θέμα που θα τεθεί επί τάπητος και εξετάζεται στην παρούσα φάση είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το οικόπεδο της εταιρείας στην Ρουμανία, μία πώληση που αποτέλεσε σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της παρούσας διοίκησης και του μετόχου και νυν εκτελεστικού προέδρου της Άκτωρ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη γενική συνέλευση της Reds πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου κατόπιν αιτήματος του κ. Παναγιωτόπουλου με στόχο να αποτραπεί η συγκεκριμένη πώληση του ακινήτου στο κέντρο του Βουκουρεστίου.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της REDS, με ποσοστό άνω του 11% και βρισκόταν σε διαμάχη με τη διοίκηση τόσο της εταιρείας ακινήτων, όσο και με την προηγούμενη διοίκηση της μητρικής Ελλάκτωρ.
Μάλιστα, ήταν ένας εκ των μετόχων της Ελλάκτωρ, που μαζί με την Reggeborgh ζητούσαν την αλλαγή διοίκησης στον κατασκευαστικό όμιλο.

Το πράσινο φως

Τελικώς η επαναληπτική γενική συνέλευση της Reds, στις 22 Ιανουαρίου 2021 έδωσε το πράσινο φως για την πώληση του ακινήτου στην τιμή των 11,4 εκατ. ευρώ.
Όπως υποστήριξε η διοίκηση της εταιρείας το ακίνητο έχει αποτιμηθεί περί τα 6 εκατ. ευρώ από δύο ανεξάρτητους εκτιμητές, ενώ στην οικονομική έκθεση της εταιρείας εγγράφεται στη λογιστική αξία των 5,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η πώληση του ακινήτου κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η REDS να αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα λόγω των πιέσεων που ασκούνται από τη λειτουργία του Smart Park στα Σπάτα, καθώς και για να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις όπως στο ακίνητο της Κάτζας, για το οποίο αναμένεται το προεδρικό διάταγμα.
Το θέμα που εξετάζεται στην παρούσα φάση είναι αν μπορεί να ακυρωθεί η πώληση του ακινήτου ή αν οι ασφαλιστικές δικλείδες που υπάρχουν με τον αγοραστή του ακινήτου στη Ρουμανία, δεν επιτρέπουν την ανάκληση της απόφασης.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης