Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όμηρος της υπερπροβολής των υπουργών η κυβέρνηση – Πως μία δημοσκόπηση τρέλανε τα υπουργικά γραφεία

Όμηρος της υπερπροβολής των υπουργών η κυβέρνηση – Πως μία δημοσκόπηση τρέλανε τα υπουργικά γραφεία
Πάντως, η φρενίτιδα ορισμένων με τα ΜΜΕ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι μπορεί το 2021 να είναι έτος εκλογών –σενάριο που δεν το έχει αποκλείσει ο Μητσοτάκης.
Σχετικά Άρθρα

Κρεσέντο υπερπροβολής έχει πιάσει συγκεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι διαθέτουν μεγάλη εξουσία και είναι απολύτως απαραίτητοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Είναι αυτό που έλεγε στις αρχές της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός ότι δεν θα δεχτεί υπουργούς-φεουδάρχες και όμως υπάρχουν και… βασιλεύουν.
Η υπερέκθεσή τους, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, δημιουργεί προβλήματα και αποδυναμώνει την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να εμφανίσει μία συνεκτική κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξη για την κακοφωνία και την πολυφωνία υπουργών εντός του κυβερνητικού σχήματος και δεν ήταν τυχαία ούτε και η ερώτηση του δημοσιογράφου.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να σταματήσει την επικοινωνιακή ματαιοδοξία ορισμένων υπουργών του και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει δημόσιο το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πήραν τηλέφωνα οι Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Δημητριάδης


Σύμφωνα με τις πηγές μας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άκης Σκέρτσος και ο Γρηγόρης Δημητριάδης άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και αυτή τη φορά να είναι κατηγορηματικοί σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού.
Το σκεπτικό τους ήταν ότι κάνουμε μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση απ’ ότι προσφέρουμε στο δημόσιο λόγο. Στο στόχαστρο, όπως είχαμε γράψει και πριν την πρόσφατη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στο ΣΚΑΙ, βρέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας αλλά και κατά καιρούς άλλοι υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα στα πολιτικά γραφεία πήραν φωτιά τα τηλέφωνα καθώς έγιναν γνωστές αρκετές δημοσκοπήσεις σχετικά με τις δημοτικότητες των υπουργών.
Αυτό ιντρίγκαρε υπουργούς και λοιπά στελέχη σε μία ακόμα μεγαλύτερη υπερπροβολή.

Η δημοσκόπηση που τρέλανε… τους υπουργούς


Τελευταία, υπήρξε και μία δημοσκόπηση από την ηλεκτρονική εφημερίδα Political η οποία κατέγραφε τους «πρωταθλητές» στις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής. Στην Α Αθήνας πρώτος ερχόταν ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούσε ο Κυριάκος Πιερακάκης που θέλει να κατέλθει στην περιφέρεια αυτή ενώ τρίτος ο Άγγελος Συρίγος. Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η δημοσκόπηση άλλαζε τις ισορροπίες στην περιφέρεια και στελέχη που ήταν κραταιά βρίσκονταν μακριά από τις πρώτες θέσεις.
Πόσο μάλλον που στην διεκδίκηση της πρωτιάς σε αυτή τη περιοχή θα μπει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος – ο οποίος στη δημοσκόπηση βρέθηκε 5ος- και λόγω απογραφής θα χαθεί και μία έδρα. Είναι αναπόφευκτο κάποιοι να «παίζουν» με όρους επικοινωνιακούς και να βάζουν τη πολιτική τους επιβίωση πάνω από την κυβερνητική ομαλότητα.

Οι συνεντεύξεις- πορτραίτα και το πολιτικό κόστος


Στην Β Αθήνας-Βόρειο Τομέα, παρόλες τις εκατοντάδες εμφανίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος υπολείπεται σε δημοτικότητα από τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος, βέβαια, τώρα είναι σε έναν υπουργικό θώκο που θα εισπράξει κόστος και τρίτη η Νίκη Κεραμέως η οποία εισέπραξε πολύ μεγάλο κόστος με την τηλεκπαίδευση και το ψηφισθέν νομοσχέδιο.
Στο Νότιο Τομέα, που ο Νίκος Δένδιας εμφανίζεται το απόλυτο φαβορί με διαφορά από τους υπόλοιπους δεν παρατηρείται κάποια επικοινωνιακή υπερβολή εκ μέρους του.
Ωστόσο, όπως έχουμε ξαναγράψει στην περιφέρεια θα ενταχθούν 3 πρόσωπα. Χαρδαλιάς, Παπαθανάσης, Θεοδωρικάκος και έχουμε παρατηρήσει τις επικοινωνιακές στρατηγικές και των τριών.
Ο πρώτος βγήκε στον Ν.Χατζηνικολάου σε μία προσωπικού ύφους συνέντευξη- πορτραίτο που έκανε πολλούς να… ζηλέψουν.
Ο δεύτερος αποφάσισε να βγαίνει σε περιφερειακά κανάλια χαμηλής ποιοτικής στάθμης και ο τρίτος διατηρεί πολύ ισχυρά social media ακόμα και τώρα που δεν είναι υπουργός!
Στον Δυτικό Τομέα, Λοβέρδος-Βαρβιτσιώτης έχασαν τον ύπνο τους που στην δημοσκόπηση ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ήρθε πρώτος με διαφορά ενώ στον Πειραιά η κυριαρχία Κατσαφάδου-Μαρκόπουλου αφήνει το περιθώριο για νέους διεκδικητές…
Πάντως, η φρενίτιδα ορισμένων με τα ΜΜΕ έχει να κάνει και με το γεγονός ότι μπορεί το 2021 να είναι έτος εκλογών –σενάριο που δεν το έχει αποκλείσει ο Μητσοτάκης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν κάποιοι μείνουν εκτός υπουργικής θέσης, τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης