Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Presse: Αναξιόπιστες οι προβλέψεις της Κομισιόν, λόγω πανδημίας

Die Presse: Αναξιόπιστες οι προβλέψεις της Κομισιόν, λόγω πανδημίας
Την αξιοπιστία των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί η αυστριακή εφημερίδα Die Presse
Σχετικά Άρθρα
Την αξιοπιστία των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί η αυστριακή εφημερίδα Die Presse, λόγω της μεταβλητότητας που προκαλεί η πανδημία.
«Η Κομισιόν χθες διόρθωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη για το τρέχον έτος. Και δεν θα είναι η τελευταία διόρθωση προς τα κάτω. Πιθανώς. Αυτό λοιπόν μας φέρνει ενώπιον του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι οικονομολόγοι: δεν μπορούν να γίνουν αξιόπιστες προβλέψεις για την ανάπτυξη αυτή τη στιγμή. Οι αβεβαιότητες είναι πάρα πολλές. Όχι μόνο αναφορικά με την περαιτέρω εξέλιξη της πανδημίας αλλά και αναφορικά με τους τρόπους που θα βρει η πολιτική για να βγει από το αδιέξοδο του κορωνοϊοϋ», αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Ευρωζώνη

Οι χειμερινές οικονομικές προβλέψεις του 2021 καταγράφουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα αναπτυχθεί κατά 3,8% το 2021 και 2022, ενώ η οικονομία της ΕΕ θα αναπτυχθεί κατά 3,7% το 2021 και 3,9% το 2022.
Η οικονομία της ευρωζώνης και της ΕΕ αναμένεται να φτάσουν τα επίπεδα παραγωγής πριν από την κρίση νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν στις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις του 2020.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να αυξηθεί από 0,3% το 2020 σε 1,4% το 2021, πριν μετριαστεί ελαφρώς στο 1,3% το 2022.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, η αναζωπύρωση του αριθμού των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την εμφάνιση νέων, πιο μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού, έχουν αναγκάσει πολλά κράτη μέλη να επανεισαγάγουν ή να ενισχύσουν τα μέτρα περιορισμού.
Ταυτόχρονα, η αρχή των προγραμμάτων εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ αποτελεί λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ η οικονομική ανάπτυξη είναι έτοιμη να ανακάμψει καθώς μετριάζονται τα μέτρα περιορισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης