Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συλλήψεις 13 ατόμων για τρομοκρατία σε Δανία και Γερμανία

Συλλήψεις 13 ατόμων για τρομοκρατία σε Δανία και Γερμανία
«Δυστυχώς, η υπόθεση δείχνει ότι η απειλή της τρομοκρατίας κατά της Δανίας παραμένει σοβαρή», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 13 ανθρώπους και εις βάρος επτά εξ αυτών ασκήθηκαν διώξεις για απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας.
Για την ίδια υπόθεση η Γερμανία συνέλαβε ακόμη ένα άτομο.
«Δυστυχώς, η υπόθεση δείχνει ότι η απειλή της τρομοκρατίας κατά της Δανίας παραμένει σοβαρή», ανακοίνωσε μέσω twitter το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Η δανική Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών PET συνέλαβε επτά άτομα έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που διήρκεσε από τις 6 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου.
Οι εισαγγελείς άσκησαν ποινικές διώξεις για «σχεδιασμό μίας ή περισσοτέρων τρομοκρατικών ενεργειών ή για συνέργεια σε απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας» και για «απόκτηση όπλων και συστατικών και εξαρτημάτων για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και για υπόθαλψη του αδικήματος», όπως ανακοίνωσε η ΡΕΤ.
Δεν έχει έως τώρα καταστεί σαφές αν η υπόθεση συνδέεται σε ήδη πραγματοποιηθείσα ενέργεια.
Την Πέμπτη (11/2), το δικαστήριο της πόλης Χόλμπεκ, δυτικά της Κοπεγχάγης, διέταξε τη σύλληψη ακόμη έξι υπόπτων, προσθέτει η ΡΕΤ στην ανακοίνωσή της.

Εντείνονται οι ανησυχίες

«Τα όσα βρήκαμε μας ανησυχούν. Εντοπίσαμε επίσης και μια σημαία του λεγόμενου ισλαμικού κράτους που επιβεβαιώνει την υποψία μας ότι αυτοί οι άνθρωποι εμπνέονται από τον ισλαμικό μιλιταρισμό και αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα που βλέπουμε. Γι' αυτό η τρομοκρατική απειλή στη Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο επικεφαλής επιχειρήσεων της ΡΕΤ.
Οι Γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις εκ των υπόπτων ήταν αδέλφια από τη Συρία ηλικίας 33, 36 και 40 ετών, περιλαμβανομένων δύο που συνελήφθησαν στη Δανία και ενός που φέρεται να συνελήφθη κοντά στη Φρανκφούρτη.
Οι γερμανικές αρχές ασφαλείας κατέσχεσαν περίπου 10 κιλά πυρίτιδας και πυροκροτητές στη διάρκεια έρευνας σε μια κατοικία που συνδέεται με τους υπόπτους στην πόλη Ντεσάου-Ροσλάου, μεταξύ Βερολίνου και Νάουμπουργκ.
Χημικές ουσίες κατέσχεσαν κατά τις έρευνές τους και οι δανικές αρχές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης