Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) σε G7: Αναγκαία γενναία δημοσιονομική τόνωση για να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία

tags :
Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ) σε G7: Αναγκαία γενναία δημοσιονομική τόνωση για να στηριχθεί η παγκόσμια οικονομία
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, J. Yellen, στην πρώτη της επαφή με ομολόγους της και κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών μελών της G7, επεσήμανε την ανάγκη για «γενναία» δημοσιονομική τόνωση

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, J. Yellen, στην πρώτη της επαφή με ομολόγους της και κεντρικούς τραπεζίτες των χωρών μελών της G7, επεσήμανε την ανάγκη για «γενναία» δημοσιονομική τόνωση ώστε να υποστηριχθεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μετά το βαρύ πλήγμα που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.
«Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε αποφασιστικά» ήταν το μήνυμα που μετέφερε η Yellen στην Ομάδα των 7 πιο προηγμένων κρατών, προσθέτοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούν στο πώς θα στηρίξουν την οικονομία, σύμφωνα με την ανακοίνωσε που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών μετά την τηλεδιάσκεψη της G7 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για διεύρυνση των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης, αλλά και η ψηφιακή φορολογία και η κλιματική αλλαγή.
Επίσης, η Ομάδα των G7 συζήτησε το θέμα της αύξησης των πόρων του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης