Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Η πολιτεία καλύπτει με δέσμη μέτρων όλη την αγορά – Μεταβατική περίοδος για μετακινήσεις εργαζόμενων

Παπαθανάσης: Η πολιτεία καλύπτει με δέσμη μέτρων όλη την αγορά – Μεταβατική περίοδος για μετακινήσεις εργαζόμενων
Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα παραμείνει συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων απασχόλησης, ανέφερε ο Ν. Παπαθανάσης
Σχετικά Άρθρα

«Η πολιτεία καλύπτει με μια δέσμη μέτρων όλη την αγορά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, κάνοντας αναφορά στην δήλωση των «παγωμένων» επιταγών μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι στόχος είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των εργαζομένων, ώστε να μην κλείσει καμία επιχείρηση.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα παραμείνει συνδεδεμένη με την προστασία των θέσεων απασχόλησης.
Ακόμη, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ιδιοκτητών ακινήτων με το 80% του ποσού του ενοικίου ως αφορολόγητη αποζημίωση, επισημαίνοντας ότι σχεδόν δεν θα υποστούν απώλειες.
Για την επιδότηση έως 5.000 ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι πρόκειται για πρόγραμμα που καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα.
Επανέλαβε ότι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί γιατί είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Για μετακινήσεις εργαζόμενων

Σχετικά με τις μετακινήσεις και τις νέες βεβαιώσεις για τους εργαζόμενους, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος προκειμένου όλοι να είναι προσεκτικοί και να προμηθευτούν τα νέα έγγραφα που απαιτούνται.
Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 15/2, δεν θα ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης για όσους εργαζόμενους τελούν σε καθεστώς τηλεργασίας ή αναστολής σύμβασης.
Πλέον, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κυκλοφορούν από την ερχόμενη Δευτέρα με νέα βεβαίωση από την «Εργάνη», η οποία θα συμπληρώνεται από το σύστημα και στην οποία θα αναγράφεται το ωράριο εργασίας.
Για την ομαλή μετάβαση στα νέα έντυπα βεβαίωσης κίνησης του εργαζομένου δίνεται μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως, μέχρι και τις 17/2/2021 και ώρα 06:00΄.
Για το διάστημα από τις 15/2/2021 και ώρα 06.00΄ έως και τις 17/2/2021 και ώρα 05:59΄, οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται από και προς την εργασία τους με τα παλαιά έντυπα φόρμες - άδειες κυκλοφορίας εργαζομένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης