Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Πιθανότατα εντός Μαρτίου να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες

Θεμιστοκλέους: Πιθανότατα εντός Μαρτίου να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες

Ο Μ. Θεμιστοκλέους ανοιχτό το ενδεχόμενο από τον Μάρτιο το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών

Πιθανότατα εντός Μαρτίου, μαζί με την ηλικιακή ομάδα 70-74 , να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες, όπως ενεργές νεοπλασίες, μεταμοσχευμένοι και άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η επιτροπή εμβολιασμών έχει καταρτίσει το σχέδιο προτεραιοποίησης με επιστημονικά κριτήρια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και εκτίμησε ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία των εμβολιασμών, αναμένεται να γίνουν γνωστές ορισμένες πτυχές του σχεδίου.

Πιθανή η χορήγηση σε άνω των 65 του εμβόλιο της AstraZeneca

Ο κ. Θεμιστοκλεους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο από τον Μάρτιο το εμβόλιο της AstraZeneca να αρχίσει να χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών.
Αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι, υπογράμμισε πως θα ξεκινήσει όταν έρθει στη χώρα μας ένα πιο εύκολα διαχειρίσιμο εμβόλιο, όπως της Johnson & Johnson, από το όποιο αναμένονται μέσα στον Απρίλιο περίπου 400.000 δόσεις.

Τέσσερις περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων στη χώρα

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων μετά από τον εμβολιασμό, έχουν αντιμετωπιστεί και οι συγκεκριμένοι ήδη έκαναν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης