Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Συνάντηση Αναστασιάδη με Rivlin – Στο επίκεντρο οι σχέσεις των δύο χωρών και η πανδημία

Ισραήλ: Συνάντηση Αναστασιάδη με Rivlin – Στο επίκεντρο οι σχέσεις των δύο χωρών και η πανδημία
Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, κάνοντας αναφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, σημείωσε ότι θα αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες
Σχετικά Άρθρα

Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Reuven Rivlin, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ.
Ο κ. Rivlin, μετά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στηρίζονται στην κοινή ιστορία, τις κοινές αρχές και ενδιαφέροντα.
Ο ίδιος μίλησε για τη συμβολή της Κύπρου και τη βοήθεια των Κυπρίων προς τους Εβραίους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος και τον κοινό αγώνα των δύο χωρών κατά του αντισημιτισμού.
Ο κ. Rivlin σημείωσε ότι οι κοινές αξίες για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου φέρνουν τις δύο χώρες κοντά, σε μία περιοχή που αυτές οι αξίες δεν τυγχάνουν πάντοτε σεβασμού, ενώ τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εμβαθύνουν σε πολλούς τομείς, περιλαμβανομένων της διπλωματίας, της ασφάλειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της ενέργειας, της άμεσης επέμβασης, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος, σημειώνοντας τη συμμετοχή Κύπρου και Ισραήλ στη λειτουργία του Ινστιτούτου Καινοτομίας Πάφου.
Ακόμη, μίλησε για την τριμερή συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, τον οποίο χαρακτήρισε ως κύριο συστατικό για την περιφερειακή ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη.

Περί πανδημίας

Ακόμη, ο Πρόεδρος του Ισραήλ έκανε αναφορά στις προκλήσεις που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και σημείωσε ότι θα αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τι ανέφερε ο Αναστασιάδης

Σημαντική χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Ν. Αναστασιάδης την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο χωρών σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας και εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση προς το Ισραήλ για τη βοήθεια που παρέχει στην Κύπρο τώρα αλλά και τη βοήθεια που παρείχε ανέκαθεν.
Εξέφρασε υπερηφάνεια για το επίπεδο των διμερών σχέσεων τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως αυτές οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, ο τουρισμός, η υγεία και η εκπαίδευση, και υπάρχουν, όπως σημείωσε, περαιτέρω προοπτικές.
Ακόμη, εξέφρασε την ευχή σύντομα να υπάρξει η δυνατότητα για συνέχιση των επαφών μεταξύ των δύο λαών με τις εκατέρωθεν επισκέψεις σε Κύπρο και Ισραήλ, ενώ υπογράμμισε τη στενή συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα διασποράς.

www.bankingnwes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης