Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin – Πλησίασε τα 50.000 δολάρια

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin – Πλησίασε τα 50.000 δολάρια
Το Bitcoin έφτασε στα 48.800 δολάρια το πρωί της Κυριακής, καταγράφοντας άνοδο 3,2%
Σχετικά Άρθρα

Νέο ρεκόρ κατέγραψε το Bitcoin και άγγιξε τα 50.000 δολάρια την Κυριακή (14/2/2021) συνεχίζοντας τη ξέφρενη πορεία του, καθώς η Wall Street και ολοένα και περισσότεροι επενδυτές αντιμετωπίζουν θετικά το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.
Το Bitcoin έφτασε στα 48.800 δολάρια το πρωί της Κυριακής, καταγράφοντας άνοδο 3,2%.
Το ψηφιακό νόμισμα είχε διαπραγματευτεί μέχρι και τα 49.714 δολάρια νωρίτερα, αναφέρει το Reuters.
Όπως παρατηρεί το Reuters, μετά από πολύ καιρό που αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τις παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες, το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα φαίνεται να εισέρχονται ολοένα και περισσότερο στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων και μέσων πληρωμής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez δήλωσε ότι η πόλη της Φλόριντα επιδιώκει να αγκαλιάσει το bitcoin στις δραστηριότητές της, μια κίνηση που θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη όσον αφορά στην προσέλκυση εταιρειών τεχνολογίας.

Η Morgan Stanley αγοράζει Bitcoin

Ο επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley που διαχειρίζεται 150 δισ. δολάρια θα αγοράσει σύντομα Bitcoin.
Για πολλούς πλέον το Bitcoin το οποίο βρίσκεται στα 48.600 δολάρια είναι πιο κοντά στο να βρεθεί στα 100.000 δολάρια παρά στο 0.
Να σημειωθεί ότι το Bitcoin μεταξύ εκατοντάδων κρυπτονομισμάτων έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 904 δισεκ. δολάρια σε σύνολο 1,48 τρισεκ. δολαρίων που είναι η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων.
Δεν είναι πλέον λίγοι που αγοράζουν κρυπτονομίσματα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και ο CEO της εταιρίας Elon Musk αγοράζουν bitcoin (όπως επιβεβαίωσε η Tesla) πυροδοτώντας ένα κύμα αγορών.
Bitcoin αγοράζουν εταιρίες όπως η Mastercard και η Bank of New York Mellon αλλά και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley υπαινίχθηκε ότι θα αγοράσει.
Η στρατηγική της Morgan Stanley
Ο βραχίονας διαχείρισης επενδύσεων της Morgan Stanley επένδυσε απευθείας στην πλατφόρμα διαμεσολάβησης bitcoin την Microstrategy, αυξάνοντας τις μετοχές κατά 455% το 4ο τρίμηνο, 2020 από 142,9 χιλιάδες μετοχές σε ρεκόρ 792,6 χιλιάδες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών μετοχών της Microstrategy.
Η Morgan Stanley θεωρεί την επένδυσή της ως έναν τρόπο να επωφεληθεί από την ιστορική συμπεριφορά του bitcoin χωρίς να διακρατεί Bitcoin.
Για ορισμένους η αύξηση της συμμετοχής στην Microstrategy από την Morgan Stanley μπορεί να είναι ο καταλύτης για να ξεπεράσει το Bitcoin το ψυχολογικό επίπεδο των 100.000 δολαρίων.
Και ενώ αναμένεται να δούμε πόσες εταιρείες θα μετατρέψουν μετρητά σε bitcoin μετά την Apple, φαίνεται ότι και η Morgan Stanley πρόκειται να αγοράσει Bitcoin.
Όπως αναφέρει το Bloomberg το επενδυτικό σκέλος των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Morgan Stanley - το Counterpoint Global - το οποίο είναι μια μονάδα της Morgan Stanley Investment Management και έχει κερδίσει πολλές θέσεις στην κατάταξη των αμοιβαίων κεφαλαίων χάρη στην τόλμη επιλέγοντας μετοχές ανάπτυξης εξετάζει να προσθέσει το Bitcoin στη λίστα πιθανών στοιχημάτων του.
Η Morgan Stanley αλλά και η Bank of America έχουν συμπεριλάβει τώρα στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων με την καλύτερη απόδοση το Bitcoin.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης