Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Πιθανό νέο lockdown - Φόβοι για αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων

Αυστρία: Πιθανό νέο lockdown - Φόβοι για αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων
Η Αυστρία χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα την προηγούμενη εβδομάδα και είδε γρήγορα αύξηση των κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Φόβους για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού την ερχόμενη εβδομάδα, εκφράζει ο υπουργός Υγείας της Αυστρίας, εστιάζοντας το πρόβλημα στην χαλάρωση του lockdown.
Ο Rudolf Anschomber υποστήριξε ότι «η κατάσταση είναι προς το παρόν σταθερή, αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα η επίδραση του lockdown που χαλάρωσε την περασμένη Δευτέρα θα μειωθεί σταδιακά και θα δούμε τις συνέπειες».
«Από την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτή η δευτερογενής επίδραση θα μειωθεί σταδιακά και ότι το ραγδαία αυξανόμενο ποσοστό των μεταλλάξεων με υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης θα οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες».

Νέα σύσκεψη για τα επόμενα βήματα

Ο αυστριακός υπουργός υποστήριξε πως η χώρα κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει τις μεταλλάξεις με μια μοναδική πυκνότητα τεστ, σημειώνοντας, σε σχέση με την εκστρατεία εμβολιασμού, ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας 150.000 άνθρωποι θα έχουν λάβει συνολική ανοσοποίηση, δηλαδή θα τους έχουν χορηγηθεί οι δύο δόσεις εμβολίου, και θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συνολικά 400.000 εμβολιασμοί.
Αύριο, Δευτέρα (15/2), η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Sebastian Kurz και των Πράσινων θα συναντηθεί εκ νέου με ειδικούς για να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας του CoV, και έπειτα από συζητήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα αποφασίσει μαζί με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ως προς τα περαιτέρω βήματα στη χώρα.

Κλειστός ο τουρισμός και η εστίαση

Λόγω της εξάπλωσης πιο μολυσματικών παραλλαγών στελεχών του νέου κορωνοϊού και μιας αρκετά σταθερής διατήρησης της επίπτωσης επτά ημερών γύρω στο 100 ανά 100.000 πληθυσμού, η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν αναμένει περαιτέρω βήματα χαλάρωσης.
Ανοικτό παραμένει, αν θα υπάρξει μία προοπτική για εκείνους τους κλάδους που είναι ακόμη κλειστοί, ιδίως για την εστίαση και τον ξενοδοχειακό, κάτι που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα εξαρτηθεί από τις αξιολογήσεις των εμπειρογνωμόνων και τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης