Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έσπασε το φράγμα των 50.000 δολ. το bitcoin - Αυξάνονται οι επενδυτές, στο 1,5 τρισ η κεφαλιοποίηση

Έσπασε το φράγμα των 50.000 δολ. το bitcoin - Αυξάνονται οι επενδυτές, στο 1,5 τρισ η κεφαλιοποίηση
Η σταθερή άνοδος του bitcoin στηρίζεται από τη διευρυνόμενη υιοθέτησή του από μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως από την Tesla
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχει τέλος το ράλι του bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να σπάει το φράγμα των 50.000 δολ., καταγράφοντας νέο ρεκόρ.
Το ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε στα 50.335 δολάρια, με την άνοδο από τις αρχές του 2021 να ανέρχεται στο 70%.
Η τιμή του έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος και η απόδοσή του είναι πολύ υψηλότερη σε σχέση με αυτή των πιο παραδοσιακών επενδύσεων, όπως σε μετοχές, χρυσό και εμπορεύματα.
Η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,5 τρισεκ. δολάρια και μόνο του Bitcoin ανέρχεται στα 912 δισεκ. όταν πρόσφατα ήταν 650 δισεκ. δολάρια.

Η Tesla και οι... προειδοποιήσεις

Η σταθερή άνοδος του bitcoin στηρίζεται από τη διευρυνόμενη υιοθέτησή του από μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως από την Tesla, η οποία ανακοίνωσε ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.
Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση σχετικά με το αν το κρυπτονόμισμα έχει εν γένει κάποια εγγενή αξία, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι οι επενδυτές μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγάλες ζημιές, επειδή στα κρυπτονομίσματα είναι ιδιαίτερα έντονο το κερδοσκοπικό στοιχείο.
«Η μεταβλητότητα του bitcoin είναι πιθανό να συνεχισθεί βραχυπρόθεσμα και να παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα έως ότου παγιωθεί στο επόμενο επίπεδό του», δήλωσε αναλυτής του Bloomberg Intelligence, προσθέτοντας ότι τα 100.000 δολάρια μπορεί να είναι ένας πιο μακροπρόθεσμος στόχος.

Ενδιαφέρον και από παραδοσιακούς παίκτες

Το bitcoin εξασφάλισε μεγαλύτερη προσοχή από το επιχειρηματικό κατεστημένο το τελευταίο διάστημα.
Για παράδειγμα, μία επενδυτική εταιρεία της Morgan Stanley εξετάζει αν θα επενδύσει σε αυτό, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος. Στον Καναδά, αξιωματούχοι ενέκριναν το πρώτο βορειοαμερικανικό fund σε bitcoin το οποίο τελεί υπό διαπραγμάτευση σε χρηματιστήριο.
Η αμερικανική τράπεζα BNY Mellon ανακοίνωσε τη δημιουργία πλατφόρμας για τη διαχείριση και αποθήκευση παραδοσιακών και ψηφιακών assets. Η Mastercard σχεδιάζει να επιτρέψει σε κατόχους μετρητών να κάνουν συναλλαγές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα μέσω του δικτύου της, ακολουθώντας το παράδειγμα της Paypal.
Ψηφιακά νομίσματα έχουν προσελκύσει ήδη την προσοχή μεγιστάνων των hedge funds, όπως των Alan Howard και Paul Tudor Jones.
To δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα δημιουργήθηκε από τον μυστηριώδη Satoshi Nakamoto, του οποίου η πραγματική ταυτότητα είναι άγνωστη και βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.
Άρχισε να κυκλοφορεί το 2009, κυρίως μεταξύ κερδοσκόπων - κάτι που αρχίζει να αλλάζει.
Η εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού MicroStrategy πραγματοποίησε την πρώτη από πολλές αγορές bitcoin πολλών εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο και ορισμένοι διαχειριστές κεφαλαίων της Wall Street, όπως ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller, εμφανίζονται πλέον θετικοί.
Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για τους κινδύνους και βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς ελλείψει πλαισίου ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι.
«Όσο πιο σημαντικό είναι το ψηφιακό νόμισμα, τόσο περισσότερο θα πρέπει να περιμένουμε από τις ρυθμιστικές αρχές να προσέχουν», δήλωσε ο Mike O’Rourke, επικεφαλής στρατηγικός της αγοράς στο JonesTrading.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης