Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βορειοκορεάτες hackers προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο από τη Pfizer

Βορειοκορεάτες hackers προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία για το εμβόλιο από τη Pfizer
Η απομονωμένη Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Ιανουάριο του 2020
Σχετικά Άρθρα
Να υποκλέψουν στοιχεία από τη Pfizer για το εμβόλιο κατά της covid-19 επιχείρησαν hackers της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα.
Η απομονωμένη Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Ιανουάριο του 2020, προκειμένου να αποτρέψει τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Yong Un επιμένει ότι στη χώρα του δεν υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο οι διεθνείς παρατηρητές αμφισβητούν τα στοιχεία της Πιονγιανγκ.
To κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα, που αποτελεί τον μεγλύτερο οικονομικό εταίρο, έχει επιβαρύνει την ήδη προβληματική οικονομλια της Βόρειας Κορέας και η ανάγκη να βρεθεί θεραπεία για τον κορωνοϊό είναι επιτακτική για το καθεστώς.

Στρατός εκπαιδευμένων hackers

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Σεούλ "μας ενημέρωσε ότι η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να αποκτήσει τεχνολογία που περιλαμβάνει το εμβόλιο Covid και τη θεραπεία χρησιμοποιώντας τον κυβερνοχώρο για να εισβάλει στο Pfizer", δήλωσε το μέλος του Κοινοβουλίου Ha Tae-keung σε δημοσιογράφους μετά από ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών, όπως μεταδίδει το CBS News.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμπορικές συναλλαγές Β. Κορέας - Κίνας κατέρρευσαν σημειώνοντας πτώση 99% το δ' τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το ανάλογο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Νότιας Κορέας.
Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστό ότι λειτουργεί στρατό χιλιάδων καλά εκπαιδευμένων hackers που έχουν επιτεθεί σε εταιρείες, ιδρύματα και ερευνητές στο Νότο και αλλού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης