Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bill Gates λέει τώρα: Παρατήστε το βοδινό, πρέπει να τρώτε... συνθετικό κρέας

Ο Bill Gates λέει τώρα: Παρατήστε το βοδινό, πρέπει να τρώτε... συνθετικό κρέας
Πιστεύω πως όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να καταναλώνουν 100% συνθετικό κρέας είπε μεταξύ άλλων ο μεγιστάνας Bill Gates
Σχετικά Άρθρα

Σε μια νέα πρόταση προέβη ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates καθώς όπως δήλωσε οι πλούσιες χώρες πρέπει να κάνουν τη μετάβαση στην κατανάλωση 100% συνθετικού κρέατος και να εγκαταλείψουν το βοδινό, όταν ρωτήθηκε πώς μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές μεθανίου από την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων.
«Πιστεύω πως όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να καταναλώνουν 100% συνθετικό κρέας.
Μπορείς να συνηθίσεις τη διαφορετική γεύση, ενώ υπόσχονται πως θα το κάνουν να έχει καλύτερη γεύση σε βάθος χρόνου» συζητώντας το νέο του βιβλίο, “How to avoid climate Disaster”.

Ο Gates θεωρεί πως μία διατροφή βασισμένη σε πρωτεΐνη που προέρχεται από τα φυτά, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των εκπομπών μεθανίου που παράγει η κτηνοτροφία, ενώ ανέφερε διάσημες εταιρίες που προσφέρουν burgers από συνθετικό κρέας.

Το Impossible και το Beyond έχουν ένα σχέδιο, ένα σχέδιο ποιότητας και ένα σχέδιο κόστους και αυτό τα κάνει απόλυτα ανταγωνιστικά.
Όσον αφορά τις ποσότητες, δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 1% του κρέατος στον κόσμο, αλλά θα φτάσουν εκεί.

Τι αλλαγές ζητάει ο Bill Gates;

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να πραγματοποιήσουμε το όραμα του Gates περιλαμβάνουν:

  • Κατανομή 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για την έρευνα για το κλίμα και την καθαρή ενέργεια.
  • Τα πάντα να μετατραπούν σε ηλεκτρικά.
  • Διάδοση της κατανάλωσης μη πραγματικού κρέατος, ψεύτικου κρέατος, καθώς οι αγελάδες αντιστοιχούν στο «4% όλων των αερίων του θερμοκηπίου».
  • Επαναπροσδιορισμός των βιομηχανιών χάλυβα και τσιμέντου, καθώς κατά τον Gates αντιπροσωπεύει το 16% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, και έως 30% του δεσμευμένου C02.
  • Δημιουργία ενός διαφορετικού τύπου χάλυβα.
  • Ευρεία υιοθέτηση πυρηνικής ενέργειας επόμενης γενιάς που θα συμπληρώσουν την αιολική και ηλιακή ενέργεια.
  • Τυποποιημένα «ψεύτικα προιόντα» ο Gates έχει υποστηρίξει μια εταιρεία που χρησιμοποιεί μύκητα για να φτιάχνει λουκάνικο και γιαούρτι, το οποίο ο δισεκατομμυριούχος αποκαλεί «αρκετά εκπληκτικό».

Όταν λέτε μύκητες, εννοείτε κάτι σαν μανιτάρι ή μικρόβιο, τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος»
«Είναι ένα μικρόβιο», απάντησε ο Gates, προσθέτοντας ότι «το μικρόβιο ανακαλύφθηκε στο έδαφος στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone.
Χωρίς χώμα ή λίπασμα μπορεί να καλλιεργηθεί για την παραγωγή αυτής της θρεπτικής πρωτεΐνης - που μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε μια ποικιλία τροφίμων με μικρό αποτύπωμα άνθρακα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης