Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πως επιλέγουν οι επενδυτές κρυπτονομίσματα και η περίπτωση του Ethereum

tags :
Πως επιλέγουν οι επενδυτές κρυπτονομίσματα και η περίπτωση του Ethereum
Κατά την αποτίμηση ενός κρυπτονομίσματος, δεν υπάρχει καμία μέτρηση για να εκτιμηθεί το δυναμικό του
Με άνοδο που ξεπερνά το 150% μόλις από την αρχή του 2021, το Ethereum (ETH) έχει προσελκύσει την προσοχή παραδοσιακών trader, καθώς κεφαλαιοποίησή του ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι περισσότεροι traders είναι σταθεροί στην ενιαία τιμή, παρόλο που είναι εντελώς αυθαίρετο μέτρο, καθώς λείπουν σχετικά ορόσημα και συγκρίσιμα δεδομένα.

Σύγκριση Ether και Bitcoin

5527848a-7543-487a-ad79-54d15cacbef9.webp
Οι επενδυτές, κυρίως αυτοί που προέρχονται από την παραδοσιακή βιομηχανία, χρησιμοποιούν για τη σύγκριση τους δείκτες κερδών, πωλήσεων και μεριδίων αγοράς.
Εν τω μεταξύ, κατά την αποτίμηση ενός κρυπτονομίσματος, δεν υπάρχει καμία μέτρηση για να εκτιμηθεί το δυναμικό του.
Το Ether μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως ψηφιακό νόμισμα αξίας, αλλά και ως το διακριτικό που απαιτείται για την πρόσβαση στο δίκτυο Ethereum.

Η δύσκολη σύγκριση

Για να αποδειχθεί η δυσκολία που προκαλείται στις ενιαίες τιμές, το Cardano (ADA) έχει τιμή κάτω από 1 δολάρια, αν και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του είναι πάνω από 26 δισ. δολάρια.
Επομένως, ο αριθμός νομισμάτων έχει εξίσου σημαντική σημασία.
Στο άλλο άκρο, η ενιαία τιμή του Cover Protocol (COVER) είναι σχεδόν 1.600 δολάρια, παρόλο που η κεφαλαιοποίηση της αγοράς παραμένει κάτω των 100 εκατ. δολαρίων.
f26016a1-8eae-453f-93e0-cb5f0e38d750.webp
Μια βάση σύγκρισης

Αν και τα πλεονεκτήματα της σύγκρισης των περιουσιακών στοιχείων διαφορετικών κατηγοριών είναι αμφισβητήσιμα, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για εμπορεύματα, μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια.
Ορισμένες πρόσθετες μετρήσεις χρησιμοποιούνται συχνά για την ανάλυση του μεγέθους ενός περιουσιακού στοιχείου, συμπεριλαμβανομένου του float, της ποσότητας που είναι πραγματικά διαθέσιμη για διαπραγμάτευση, εκτός από τον μέσο όγκο συναλλαγών.
Σύμφωνα με το 8marketcap.com, η κεφαλαιοποίηση του Ether πρόσφατα ξεπέρασε εκείνη των Novartis, AT&T και Cisco.
Επομένως, είναι δίκαιο να γίνονται γενικές συγκρίσεις με αυτές τις εταιρείες, καθώς οι επενδυτές θα μπορούσαν να επιλέξουν το ένα ή το άλλο.
5ae4ef73-7991-4f5a-9e04-f201be2c8edd.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης