Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (Γερμανία): Αβάσιμες οι αμφιβολίες για το εμβόλιο της Astrazeneca, είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και προστατεύει

Spahn (Γερμανία): Αβάσιμες οι αμφιβολίες για το εμβόλιο της Astrazeneca, είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και προστατεύει
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn αντιτάσσεται στις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn αντιτάσσεται σαφώς στις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca.
«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εγκεκριμένο εμβόλιο προστατεύει.
Αυτό ισχύει και για τα τρία εμβόλια των εταιρειών Astrazeneca, Moderna και Biontech / Pfizer που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το να εμβολιαστεί κανείς σε αυτήν την πανδημία είναι θέμα κοινής λογικής.
Όποιος περιμένει, διατρέχει τον κίνδυνο να αρρωστήσει σοβαρά και συμβάλλει επίσης στην εξάπλωση του ιού», δήλωσε σήμερα ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο Βερολίνο.
Ο Spahn έκανε έκκληση σε νοσηλευτές και γιατρούς να αξιοποιήσουν την δυνατότητα εμβολιασμού και προειδοποίησε για την καλλιέργεια σκεπτικισμού.
«Θα πρέπει να είμαστε τώρα λίγο πιο προσεκτικοί και ως κοινωνία ώστε να μην επηρεαζόμαστε και να αμφισβητούμε τον εμβολιασμό με ένα εγκεκριμένο και αποτελεσματικό εμβόλιο.
Εν τω μεταξύ, σχεδόν 740.000 δόσεις του εμβολίου Astrazeneca έχουν παραδοθεί στα ομοσπονδιακά κρατίδια, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί σχεδόν 90.000 μέχρι στιγμής», είπε.

Ο Spahn τόνισε ότι δεν θα μείνει κανένα εμβόλιο αχρησιμοποίητο.

«Αν ορισμένοι που τους προσφέρεται δεν το κάνουν, θα το προσφέρουμε στον επόμενο.
Θα υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που θα χαρούν να προστατευθούν από ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, -- συμπεριλαμβανομένου και ενός ικανού αριθμού νοσηλευτών και γιατρών.
Οι τελευταίοι έχουν το προνόμιο να εμβολιαστούν νωρίτερα σε μια περίοδο έλλειψης εμβολίων», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης