Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τιμή - ρεκόρ πουλήθηκε διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ έναντι 49 εκατ. δολαρίων

Σε τιμή - ρεκόρ πουλήθηκε διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ έναντι 49 εκατ. δολαρίων

Πουλήθηκε διαμέρισμα στο Χονγκ Κονγκ έναντι 156.000 ευρώ το τετραγωνικό

Διαμέρισμα των πέντε δωματίων που βρίσκεται στη Μιντ-Λέβελς, μια δημοφιλή συνοικία στο νησί του Χονγκ Κονγκ, αγοράστηκε σύμφωνα με το μητρώο συναλλαγών έναντι 459,4 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ.

Μπορεί το Χονγκ Κονγκ να βιώνει τη χειρότερη ύφεσή του εδώ και πολλά χρόνια, η αγορά ακινήτων του, ωστόσο, συνεχίζει να ευημερεί.
Ένα νεόδμητο διαμέρισμα, επιφάνειας 313 τετραγωνικών μέτρων μόλις πουλήθηκε εκεί έναντι 59 εκατ. δολάρια, δηλαδή στην τιμή-ρεκόρ των 156.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο.
Αυτό το διαμέρισμα των πέντε δωματίων που βρίσκεται στη Μιντ-Λέβελς, μια δημοφιλή συνοικία στο νησί του Χονγκ Κονγκ, αγοράστηκε σύμφωνα με το μητρώο συναλλαγών έναντι 459,4 εκατ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, που από μόνο του δεν αποτελεί τιμή ρεκόρ για ένα ακίνητο.
Ωστόσο, η τιμή του ανά τετραγωνικό μέτρο είναι πρωτοφανής, και αποτυπώνει για άλλη μια φορά το οικονομικό χάσμα στην πρώην βρετανική αποικία.
Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ, έχοντας ήδη δεχθεί πλήγμα από μήνες διαδηλώσεων το 2019, υπέστη τον αντίκτυπο της πανδημίας του κλεισίματος των συνόρων.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της ημιαυτόνομης κινεζικής περιοχής συρρικνώθηκε κατά 6,1% το 2020, που αποτελεί ρεκόρ, ενώ το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 6,6%, το υψηλότερο επίπεδο εδώ και 16 χρόνια.
Το Χονγκ Κονγκ είναι μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις.
Στους δρόμους κυκλοφορούν πολυτελή αυτοκίνητα δίπλα σε ηλικιωμένους που μαζεύουν χαρτόνια σε καρότσια για να τα δώσουν για ανακύκλωση.
Και η πώληση αυτού του ακινήτου φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι οι μεγιστάνες του Χονγκ Κονγκ δεν γνωρίζουν κρίση.
Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που πλήρωσε ο αγοραστής, ο οποίος δεν κατονομάζεται, για αυτό το διαμέρισμα σε ένα ολοκαίνουργιο κτίριο, κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης