Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ουρά χιλιομέτρου για δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Ουρά χιλιομέτρου για δωρεάν rapid test στη Θεσσαλονίκη
125 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Αύξηση στο ιικό φορτίο
Σχετικά Άρθρα

Ουρά ενός χιλιομέτρου έχει σχηματιστεί στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης από πολίτες που συρρέουν για να υποβληθούν σε rapid test.
Η ουρά των κατοίκων ξεκινά από την είσοδο του Β’ κτηρίου στο δημαρχείο και φτάνει μέχρι τον δρόμο, με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να διενεργεί τα rapid test εντός του κτηρίου.
Τα δωρεάν rapid test, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι.
Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.

125 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Αύξηση στο ιικό φορτίο

Σημαντικά αυξημένο καταγράφηκε στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς στις τελευταίες μετρήσεις για την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη ΕΥΑΘ.
Η μέση τιμή συγκέντρωσης του ιικού φορτίου την εβδομάδα από 8 έως 14 Φεβρουαρίου είναι κατά 70% αυξημένη σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας, 1 με 7 Φεβρουαρίου.
Σε ημερήσια βάση, η υψηλότερη τιμή καταγράφεται την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ την Τετάρτη εντοπίστηκαν 125 κρούσματα κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης